Saldieji receptai


Kulinarijos konspektas. Keptas tinginys 10 procijų. Sausainiai su kukurūzų miltais 20 – 25 sausainiams. Krentalapis 8 – 10 porcijų Tešlai. Plikyti piršteliai 25 – 35 piršteliams.


Paruošimas:1. Sūrį išplakite su saldintu sutirštintu pienu, cinamonu, tarkuotomis apelsino arba citrinos žievelėmis ir sultimis. Sausainius susmulkinkite į 5 – 7 dalis.

2. Į 26 cm skersmens kepimo formą įberkite trečdalį sausainių, sudėkite du sulaužytus bananus, užpilkite paruošto sūrio kremo. Tada vėl įberkite trečdalį sausainių, įdėkite du sulaužytus bananus ir supilkite likusį kremą. Ant viršaus išdėliokite likusius sausainius.

3. Kepkite 175◦C orkaitėje apie 40min. Apibarstykite kakava.* Vietoj bananų galite naudoti konservuotus persikus arba prinokusias kriaušes.*Tinginį rekomenduojama valgyti šiltą.

Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su 70 g cukraus ir kiaušinių tryniais.

Saldieji receptai. (2015 m. Lapkričio 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/saldieji-receptai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 03:58