Šaldytų krovinių sandėliavimas ir transportavimas


Laivybos skaidrės. Šaldytų krovinių sandėliavimas ir transportavimas. Šaldyto krovinio kokybės reikalavimai. Įpakavimo būdai. Krovinio markiravimas. Manipuliaciniai ženklai. Šaldytų krovinių transportavimas. Šaldyta produkcija gali būti transportuojama specialiais laivais-refrižeratoriais. Taip pat didelė dalis šaldytų krovinių yra transportuojama įprastais konteineriniais laivas. Konteineris-refrižeratorius. Didžiają dalį sandėliuoto krovionio išvežama su refrižeratorinėmis puspriekabėmis. Transportuojama ir geležinkeliu, tai būtu , vagonai-platformos ant kurių dedami konteineriai-refrižeratoriai. Refrižeratoriniai vagonai. Šaldytų krovinių sandėliavimas. Šaldytų produktų krova klaipėdos uoste.


Darbo tikslas : susipažinti su šaldytų krovinių sandėliavimo ir transportavimo būdais.

Šaldomų krovinių kokybės reikalavimai yra ypač aukšti. Produktai, priskiriami šaldomiems kroviniams, yra skirti būtent žmonių mitybos poreikiams tenkinti, o tai reiškia, kad produktas tūri išlaikyti savo kokybę transportavimo metu.

Kroviniai, priklausomai nuo jų įpakavimo skirstomi į transportuojamus be taros, transportuojamus su tara ir transportuojamus be taros, bet užtikrinant atskirų mazgų apsaugą. Refrižeratoriniai kroviniai, kaip taisyklė, transportuojami su tara. Pagal savo paskirtį tara skirstoma į vartojimo, transportavimo ir papildomą tarą.

Vartojimo tara - tai buteliai, flakonai, dėžes ir t.t. Ji vartojama prekių fasavimui ir pristatymui vartotojui. Transportavimo tara tai dėžes, statinės, maišai ir t.t. Ji skirta įvairių krovinių papildomam įpakavimui, prieš juos transportuojant. Papildoma tara tai maišai, dėklai, kartoninės dėžės.

Vežant vienetinius krovinius, prie kurių priskiriami ir refrižeratoriniai, dideliais atstumais jie markiruojami. Markiravimas tai specialių užrašų ir ženklų rašymas ant krovinio. Markiruojama dažais, klijuojant popierines etiketes, pritvirtinat žymines lenteles.

Svarbiausi iš jų yra šie: 1. Transportuoti leidžiama tik tuos vaisius, kurie yra surinkti žali, o mėsa užšaldyta iš anksto. 2. Kiekviena vaisių rūšis turi būti gabenama prie tokios temperatūros, kad fermentų aktyvumas butų minimalus. Visiškai užšaldyti vaisių negalima, nes jie praranda savo geriausias savybes. 3. Turi būti palaikomas atitinkamas drėgnumas, tam kad vaisiai ir mėsa neprarastų savo drėgmės, o ventiliacija turi priklausyti nuo reikalavimų ir oro sudėties patalpoje.

  • Laivyba Skaidrės
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 26 puslapiai (715 žodžių)
  • Laivybos skaidrės
  • MS PowerPoint 3159 KB
  • Šaldytų krovinių sandėliavimas ir transportavimas
    10 - 9 balsai (-ų)
Šaldytų krovinių sandėliavimas ir transportavimas. (2015 m. Gruodžio 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/saldytu-kroviniu-sandeliavimas-ir-transportavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 03:56