Šaltieji patiekalai ir užkandžiai skaidrės


Technologijų skaidrės.

Šaltieji patiekalai ir užkandžiai. Tikslas Uždaviniai Šaltųjų patiekalų ruošimas Šaltų. Tikslas. Susipažinti su šaltų patiekalų ir užkandžių gaminimo technologijomis. Uždaviniai. Susipažinti su šaltų. Šaltųjų patiekalų ruošimas. Didelio skirtumo tarp šaltųjų patiekalų ir šaltų užkandžių nėra. Šaltų patiekalų ir užkandžių skirstymas. Šalti patiekalai ir. Patiekimas. Šalti patiekalai ir užkandžiai patiekiami lėkštėse. Žaliavos paruošimas. Žuvis naudojama virta arba kepta. Sveikuolių salotos. Ingredientai Pomidoras Raudona paprika Vaisinis agurkas Špinatai Rapsų aliejus Druska Pipirai. Gaminimo eiga. Pomidorą supjaustyti į. Energetinė vertė. Angliavandenių – 78g. Baltymų – 15,4g. Riebalų – 4,1g. KCAL –. Stalo serviravimas. A - Servetėlė B. Šaltiniai.


Tikslas Uždaviniai Šaltųjų patiekalų ruošimas Šaltų patiekalų ir užkandžių skirstymas Patiekimas Žaliavos paruošimas Sveikuolių salotos Gaminimo eiga Energetinė vertė Stalo serviravimas Šaltiniai.

Susipažinti su šaltų patiekalų ir užkandžių klasifikacija Išmokti pagaminti šaltą patiekalą arba užkandį Pateikti stalo serviravimo būdus savo pagamintam patiekalui.

Didelio skirtumo tarp šaltųjų patiekalų ir šaltų užkandžių nėra. Šaltiems patiekalams produktai pirmiausiai paruošiami šiluminiu būdu, vėliau atšaldomi. Šalti užkandžiai gaminami iš žuvies bei mėsos konservų, sūrių, sūdytų bei raugintų grybų. Jie dažniausiai pateikiami be garnyro.  Patiekalų ir užkandžių temperatūra turi būti ne aukštesnė kaip 10 – 12 laipsnių. Vasarą jie žmogų atgaivina, žadina apetitą. Be to, kai kurie iš jų turi daug kalorijų, vitaminų ir organinių rūgščių. .

Šalti patiekalai ir užkandžiai skirstomi į šias grupes: Sumuštiniai  Salotos ir mišrainės  Daržovių patiekalai ir užkandžiai  Žuvies patiekalai ir užkandžiai  Mėsos patiekalai ir užkandžiai  Kiaušinių patiekalai.

  • Technologijos Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 16 puslapių (401 žodis)
  • Technologijų skaidrės
  • MS PowerPoint 1024 KB
  • Šaltieji patiekalai ir užkandžiai skaidrės
    10 - 10 balsai (-ų)
Šaltieji patiekalai ir užkandžiai skaidrės. (2016 m. Balandžio 13 d.). http://www.mokslobaze.lt/saltieji-patiekalai-ir-uzkandziai-skaidres.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 18:21