Šaltieji patiekalai ir užkandžiai


Šaltieji patiekalai ir užkandžiai skairės. Gastronominiai gaminiai. Saltieji patikalai. Saltu patiekalu ir uzkandziu klasifikavimas. Saltu patiekalu klasifikavimas. Salti patiekalai. Saltuju patiekalu asortimentas is zuvies. Gastronominiai patiekalai. Viskas apie saltus patiekalus ir užkandzius. Šaltų užkandžių klasifikavimas.

Kulinarijos referatas. Ivadas. Šalti patiekalai ir užkandžiai. Buterbrodai. Suvožtiniai. Sluoksniuoti buterbrodai. Užkandiniai buterbrodai. Salotos. Salotų asortimentas. Virtų daržovių salotų asortimentas. Mišrainės (vinegretai). Šalti žuvies patiekalai. Šalti mėsos patiekalai. Literaturos sarašas.


Šalti patiekalai gaminami iš įvairios mėsos (rečiau avienos) ir mėsos gastronominių gaminių –rūkytos bei virtos dešros,kumpio,nugarinės,krūtininės ir kt. Dietiniam maistui ir vaikams tinka tik neriebios mėsos,šalti patiekalai (jautienos,veršienos,vištienos,kalakutienos). Gastronominiai gaminiai – tik neaštraus skonio – virtos dešros, sūdyti virti vyniotiniai ir pan.Rūkytų gaminių vaikams duodama nedaug, kad sužadintų apetitą.Šaltiems patiekalams mėsa verdama arba kepama.

  • Kulinarija Referatai
  • 2013 m.
  • 18 puslapių (1010 žodžių)
  • Kulinarijos referatai
  • Microsoft Word 2959 KB
  • Šaltieji patiekalai ir užkandžiai
    9 - 3 balsai (-ų)
Šaltieji patiekalai ir užkandžiai. (2013 m. Birželio 26 d.). http://www.mokslobaze.lt/saltieji-patiekalai-ir-uzkandziai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 14:27