Šaltieji patiekalai


Kulinarijos referatas. Šalti patiekalai ir užkandžiai. Šastos sriubos. Šalti daržovių patiekalai ir užkandžiai. Štai keletas receptų. Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte. Kiaušinių ir svogūnų laiškų salotos. Silkė su obuoliais.


Visuomeninio maitinimo įmonėse gaminama daug šaltų patiekalųir užkandžių. Šalti patiekalai tinka kaip pagrindinis patiekas psryčiams ir vakarienei. Juos galima tiekti ir kaip užkandžius, be garnyrų, su aštresniais padažais. Užkandžiai duodami apetitui sužadinti prieš pietus ar valgant pagrindinį patiekalą. Todėl jie tiekiami nedinelėmis porcijomis ir aštresnio skonio, kad skatintų skrandzio sulčių išsiskyrimą. Kuo daugiau išsiskiria sulčių tuo organizmas geriau suvirškina ir pasisavina maistą. Šalti patiekalai yra iružkandžiai yra kaloringi, pavyzgžiui, mėsos, žuvies salotos su majonezu, įdaryta višta ir kt. Be to daugelis šaltų patiekalų ir užkandžių tiekiami su daržovėmis ir vaisiais. Todėl šie patiekalai turi daug vitaminų. Šaltus patiekalus ir užkandžius galima tiekti ir toli nuo visuomeninio maitinimo įmonių esančiose vietuose, pavyzdžiui stadijuonuose, turistionėse bazėse, ekskursijuose ir pan.

Šaltieji patiekalai. (2014 m. Sausio 24 d.). http://www.mokslobaze.lt/saltieji-patiekalai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 00:29