Saugus elgesys virtuvėje ir higiena


Kulinarijos skaidrės. Saugus Elgesys virtuveje ir higiena. Parenge deivydas karlikauskas. Virtuveje dirbama tik. Pries gaminant maista nusimauti reiki ziedus nusiplauti rankas svarei su muilu ir t. Darbo stalas,indai,įrankei plaunami ir dirbant. Žali ir siluminiu budu apdoroti maisto produktai pjaustomi atskirais įrankeis ant atskiru lentelių. Kad nenusidegintume pirstu,karstus indus keleme tik su virtuvinemis pirstinemis. Naudojamasi tik tvarkingais elektriniais prietaisais. Baigus darba prietaisaiisjungemi ir tik tada valomi. Šale kaitvieciu negalima. Baigus darbą, virykle išjungiama valoma visiskai atvesusi.


Virtuveje dirbama tik su specialei,svaria apranga:prijuoste,skarele,kepurele.ilgi plaukai surisami kad ju neprikristu y maista,ar neitrauktu besisukantis elektrinei prietaisai.

Žali ir siluminiu budu apdoroti maisto produktai pjaustomi atskirais įrankeis ant atskiru lentelių. Nenaudojami įskilę,įdužę,subraiziti indai,nes nuolauzu gali patekti y maistą, o įtrukimosia atsiranda mikrobu. Peilis laikomas asmenimis zemyn jy perduodant smaigalys nukreiptas zemyn.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 9 puslapiai (173 žodžiai)
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 112 KB
  • Saugus elgesys virtuvėje ir higiena
    10 - 2 balsai (-ų)
Saugus elgesys virtuvėje ir higiena. (2015 m. Spalio 08 d.). http://www.mokslobaze.lt/saugus-elgesys-virtuveje-ir-higiena.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 18:48