Senovės lietuvių maistas


Istorijos skaidrės. Senovės lietuvių maistas. Senovės lietuvių mitybos ypatumai. Kiekvienos tautos. Maisto įpatumai skirtinguose regionuose. Kiekvienam regionui buvo būdingi tam tikri maisto įpatumai ir patiekalai. Nuo senų laikų pagrindiniai lietuvių verslai buvo žemdirbystė ir gyvulininkystė. Senovės Aukštaičių valgymo įpatumai. Aukšta?čių virt?vė – didžiosios etninės lietuvių dalies. Pagrindiniai Aukštaičių patiekalai buvo Ruginė duona – vienas iš seniausių ir pagrindinių maisto produktų Aukštaitijoje. Bulvės laikomos antrąja duona ir valgomos ištisus metus. Pieno produktai buvo populiarūs nuo senovės. Seniausi tradiciniai gėrimai yra midus (gaminamas naudojant natūralų medų). Midus. Aukštaičiai gali stebinti visus užsieniečius miltiniais patiekalais. Senovės Dzūkų valgymo įpatumai. Dzūkų virt?vė – pietryčių lietuvių etninės ir šnektų grupės – aukštaičių maistas. Gerai žinoma,kad Dzūkų duonelė buvo, pyragas iš grikių. Senovės Žemaičių valgymo įpatumai. Žema?čių virt?vė – Vakarų Lietuvos etninės grupės lietuvių. Valstiečių šeima anksčiau valgė toje pačioje patalpoje. Mėgstamiausi žemaičių valgiai – košė iš ruginių arba kvietinių miltų. Suvalkiečių valgymo įpatumai. Suvalki?čių virt?vė – etninės. Informacijos šaltiniaiinternetas,tėvų ir senelių pagalba.

  • Istorija Skaidrės
  • 2015 m.
  • 24 puslapiai (1001 žodis)
  • Istorijos skaidrės
  • MS PowerPoint 101 KB
  • Senovės lietuvių maistas
    10 - 2 balsai (-ų)
Senovės lietuvių maistas. (2015 m. Kovo 12 d.). http://www.mokslobaze.lt/senoves-lietuviu-maistas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 16:18