Serviravimas


Kulinarijos skaidrės. Bendrosios serviravimo taisyklės. Stalų naudojimo ir išdėstymo schemos. Stalo užtiesalai ir jų paskirtis. Stalo įrankiai. Šventinės stalo serviruotės aptarnavimo principas ir shema. Šventinei stalo serviruotei būdingas inventorius ir įrankai.


Baigiame stalą serviruoti taurėmis. Serviruojant stalą taurėmis turime nepamiršti, kad taurės dedamos mažėjančia tvarka į dešinę pusę, taigi pirma dėsime gaiviųjų gėrimų taurę, poto vyno,o paskiausaii stipriųjų gėrimų taurę.

Šventinę serviruotė taikoma aukščiausio lygio aptarnavimo metu. Būtinai turi būti tiesiama staltiesė, kuri iš visų stalo pusių nuleidžiama 20-25 cm ir tik tada dedama padėklinė lėkštė. Stalą būtina serviruoti stalo įrankais. Ji taikoma kada yra platus asortimentas. Iš viso stalo įrankių ir taurių imame po 3 poras.

Serviravimas. (2014 m. Vasario 18 d.). http://www.mokslobaze.lt/serviravimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 10:34