Sezoninė mityba skaidrės


Maisto technologijos skaidrės. Sezoninė mityba. Maisto sezoniškumas. Metų laikai. Kodėl organizmas prašo vitaminų? Sezonų kaitos įtaka vitaminų trūkumui. Ko reiktų vengti karštą vasaros dieną? Pavasaris. Vasara. Ruduo. Žiema. Sezoniško maisto kalendorius. Įdomūs faktai apie maistą.


Maisto sezoniškumas – tai nuoroda į metų laiką, kai teikiamo maisto tipas yra populiariausias, pagal maistą ar skonį. Paprastai tai laikas, kai produktas yra pigiausias ir šviežiausias rinkoje.

Pavasaris – tuomet pražysta dauguma augalų bei sugrįžta migruojantys paukščiai. Vasara – vienas iš keturių metų laikų vidutinio klimato zonose. Pasižymi šiltu oru. Ruduo – jis yra tarp vasaros ir žiemos, laikomas niūriausiu metų laiku. Žiema – pasižymi žemesne oro temperatūra bei trumpesnėmis dienomis, nei kitais metų laikais. Šalčiausias metų laikas.

Šiandienos prekybos centruose, mes galime gauti beveik bet kokio tipo maisto, bet kuriuo metų laiku, kada tik panorėję. Braškės siunčiamos iš Meksikos sausio mėnesį, vynuogės iš Čilės, ir šparagai iš Peru. Nepriklausomai nuo sezono, mes viso tai tikimės rasti parduotuvėse.

Kokoso pienas gali būti naudojamas kaip kraujo plazma; Kiekvieną dieną, kiekvieną sekundę „McDonald’s“ parduoda apie 75 mėsainius; Žemės riešutai nėra riešutai – jie yra ankštiniai; Brazilijoje vienas iš dažniausiai naudojamų picos įdarų yra žalieji žirneliai; Obuoliai neskęsta, nes apie 25% jų masės sudaro oras; Vienas „šlapiausių“ vaisių yra agurkas – 97% jo masės sudaro vanduo; Pasaulyje egzistuoja apie 7,5 tūkst. obuolių rūšių, tad, jei norėtumėte juos visus išragauti, Jums reikėtų 20 metų kasdien išbandyti po naują rūšį; Sunokusios spanguolės yra šoklios tarsi guminiai kamuoliukai;.

Sezoninė mityba skaidrės. (2015 m. Rugpjūčio 17 d.). http://www.mokslobaze.lt/sezonine-mityba-skaidres.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 02 d. 22:08