Šiuolaikinės ir liaudies Lietuvos virtuvės palyginimas


Maisto technologijos referatas. Įvadas. Liaudies mitybos ypatumai. Šiuolaikinės mitybos ypatumai. Tradiciniai liaudies patiekalai. Tradiciniai šiuolaikiniai patiekalai. Išvados. Naudota literatūra.


Nemaža patiekalų perimta is kaimyninių tautų, kai kurie jų pamėgti ir plačiai gaminami pakeitus receptūra pagal savo skonį, ir dabar negalima nelaikyti jų nacionaliniais. Kiekvienos tautos, taigi ir lietuvių, mitybą lėmia įvairūs veiksniai: gamtinės aplinkos, pagrindinės (žemdirbystės, gyvulininkystės) ir pagalbinės ūkio šakos (žvejybos, bitininkystės ir kt.), prekybos išvystymas, maisto gaminimo įrenginiai, socialinės atskirų šeimų padėtys, religiniai papročiai.

Darbo tikslias: palyginti šiuolaikinę ir liaudies Lietuvos virtuvę.

Darbo uždaviniai:

•liaudies mitybos ypatumai

•šiuolaikinės mitybos ypatumai

•tradiciniai liaudies patiekalai

•tradiciniai šiuolaikiniai patiekalai

•liaudies patiekalų receptai

•šiuolaikiniai patiekalų receptai

Šiuolaikinės ir liaudies Lietuvos virtuvės palyginimas. (2014 m. Lapkričio 18 d.). http://www.mokslobaze.lt/siuolaikines-ir-liaudies-lietuvos-virtuves-palyginimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 06:06