Skaidrės apie arbatą


Kulinarijos skaidrės. Arbata. Arbata- kas tai? As, ruošiamas iš džiovintų kininio arbatmedžio, camellia assamica arba jų hibridų lapų ir pumpurų. Arbata vadinami ir. Arbatos atsiradimo mitas. Pasakojama, kad gautama buda atrado arbatą. Arbatos atsiradimas ir paplitimas. Laukiniai arbatos krūmai augo pietryčių azijoje. Arbata kaip užpilas, geriamas malonumui. Japonijoje arbata auginama nuo ix a. Klasifikacija. Arbata europoje. Labai išpopuliarėjo prancūzų bei nyderlandų turtingųjų sluoksniuose. Juodoji arbata. Dažniausiai yra vartojama vakarų šalyse. Žalioji arbata. Ryte skinti lapeliai nevytinami. Baltoji arbata. Skinami pumpurėliai su dviem pirmaisiais lapeliais. Geltonoji arbata. Naudojamas aukštos kokybės arbatoms. Pu-erh arbata. Taip vadinama subrendusi arbatos forma. Pačios populiariausios arbatos. Raudonoji arbata. Rooibos arbata arba išvertus “raudonasis krūmas”. Ulongas. Vaistinės arbatos savybės. Serviravimas.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2013 m.
  • Brigita
  • 16 puslapių
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 2544 KB
  • Skaidrės apie arbatą
    10 - 3 balsai (-ų)
Skaidrės apie arbatą. (2013 m. Balandžio 28 d.). http://www.mokslobaze.lt/skaidres-apie-arbata.html Peržiūrėta 2017 m. Birželio 23 d. 22:14