Skaidrės apie maisto priedus


Biologijos skaidrės. Maisto priedai. Kas yra maisto priedai? Maisto priedai – natūralios ar sintetinės cheminės medžiagos. Kai kurie maisto priedai naudojami nuo senovės. Klasifikacija. Siekiant palengvinti šių medžiagų naudojimo priežiūrą bei vartotojų informavimą. Kategorijos. Maisto priedai skirstomi į grupes pagal paskirtį. Antibiotikai. Tai medžiagos, naikinančios mikrobus arba slopinančios jų augimą ir dauginimąsi. Blizgikliai. Blizgiklis, kitaip dar vadinamas glajine medžiaga (angl. Dažikliai. Maisto dažiklis – bet kuri maisto produkto ar gėrimo nudažymui dedama medžiaga. Tai maisto dažikliai išsisklaidę plonoje vandens plėvelėje. Konservantai. Konservantas – nuo gedimo apsauganti natūrali ar sintetinė cheminė medžiaga ar jų mišinys. Rūgštys. Rūgštis (bendra forma dažnai žymima HA) – bet koks cheminis junginys. Saldikliai. Saldiklis – maisto medžiaga. Saldikliai vartojami maisto produktų gamyboje arba kaip cukraus pakaitalai parduodami parduotuvėse ir vaistinėse.

  • Biologija Skaidrės
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 16 puslapių (566 žodžiai)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 1727 KB
  • Skaidrės apie maisto priedus
    10 - 2 balsai (-ų)
Skaidrės apie maisto priedus. (2015 m. Birželio 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/skaidres-apie-maisto-priedus.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 13:00