Skaidrės apie mitybą ir maistą


Maisto technologijos skaidrės.

Mityba. Viešasis maitinimas. Restoranas. Mityba pagal amžiaus grupes. Sveika, subalansuota mityba. Vaisiai ir daržovės. Gaminimas. Pradinuko, kuris sėdi prie kompiuterio, mityba. Meniu. Priešpiečiai. Pietūs. Vakarienė. Makaronų apkepėlė su sūriu ir kumpiu. Ingridientai. Gaminimas. Savikaina. Grikių košė. Kuo naudingi grikiai? Gaminame grikius ! Vaisinis varškinukas. Eiga. Pasaulio virtuvės.  Indiška virtuvė . Ingridientai. Gaminimas. Savikaina. Čeburekai. Ingridientai. Gaminimas. Prancūzijos virtuvė. Kruasanai. Gaminimas.


Gaminame vaisių salotas Ingridientai: 2 Kiviai 2 Bananai Obuoliai Jogurtas Vynuogės Procesas: Viską supjaustome, sudedame į dubenį, užpilame jogurtu ir išmaišome.

Kokį maistą turi valgyti tokio amžiaus žmogus? Kiek kartų per dieną turi valgyti? Kiek kalorijų turi gauti su maistu per visą dieną? Ko nereikėtų valgyti? Kokios mitybos klaidos daromos?

Riebalų suvartojimas turi sudaryti 30 % kcal, 10 % ar mažiau procentų iš sočiųjų riebalų, 10 % iš mono-nesočiųjų Mažiau negu 10 % iš poli-nesočiųjų. Baltymų suvartojimas turėtų sudaryti apie 15 % kcal gautų iš įvairių šaltinių. Angliavandeniai turėtų sudaryti apie 55 % kilo-kalorijų iš visų angliavandenių.

1 pakelis Makaronai 150 ml Grietinėlė 150 g Fermentinis sūris 150 g Rūkytas kumpis.

Varškė, 500 gramų Miltai, 375 gramai Kiaušiniai, 5 vienetai Cukrus, 250 gramų Margarinas, 250 gramų Kepimo milteliai, 15 gramų Šilauogės Mandarinai.

Faršo 650 g. Pomidorai 3 Ilgavaisis agurkas 0.5 Aitriosios paprikos prieskoniai Druskos Pipiru Kebabu lakstai Padažui: Pomidoru padažas majonezas.

Supjaustome daržoves sudedame i dubeni, įberiame žiupsneli druskos. Farša sumaišome su prieskoniais. Kepame farša keptuveje. Lakšta pakepame, patepame padazu, uždedame mesa, daržoves, užpilame dar padažo, suvyniojame ir apkepame.

Tešlai: Miltai 400g. Kefyras 0,5l. Įdarui: Faršas 250g. Svogūnas 1 vnt. Prieskoniai Aliejus (kepimui).

1 pakelio šaldytos sluoksniuotos tešlos 200 g Juodojo šokolado 1 vnt. Kiaušinio 50g Sviesto.

Skaidrės apie mitybą ir maistą. (2016 m. Lapkričio 22 d.). http://www.mokslobaze.lt/skaidres-apie-mityba-ir-maista.html Peržiūrėta 2017 m. Spalio 19 d. 08:41