Skaidrės apie Prancūzija ir jos kultūrą


Geografijos skaidrės. Sveika gyvensena. Prancūzija. Maistas ir gėrimai - prancūzų virtuvė yra viena rafinuočiausių Europoje. Geras maistas ir gėrimai Gausi įvairovė neoficialaus maisto Miesto gastronomija. Prancūzų virtuvė sąlygiškai skirstoma į tris rūšis. Pusryčiai. Pusryčiams patiekiama kava, arbata arba kakava bei ragelis (kruasanas) su sviestu ir džemu. Tradiciniai saldieji patiekalai. Plakta grietinėlė su cukrumi Šviežių ir konservuotų vaisių kompotai Ledai. Nacionaliniai prancūzų patiekalai. Morkų sriuba (Cr?me. Naudojama dažniausiai šviežia žuvis Paplitę žuvies ruošimo būdai Prieskoniai atsižvelgiant žuvies rūšį. Žuvis vis dažniau valgoma vietoj mėsos. Tiekiant su vynu pagamintus prancūziškus žuvies patiekalus prie žuvies tiekiamas toks pat vynas. Sūriai – nacionalinis Prancūzų pasididžiavimas. Rokforo „Camembert“ (Kamambero) Reblošono Brie. Mėgstamos sporto šakos ir laisvalaikio praleidimo būdai – dviračių sportas, golfas, slidinėjimas. Sportas po atviru dangumi. Kasmetinės Tour de France dviračių varžybos SNCF organizuojamos dienos išvykos su dviračiais. Europiečių vertinimas prancūzų nėra labai teigiamas Prancūzas mėgėjas laisvę Europičių nuomonė pagrįsta romanuose. Prancūzai mažai kalbama. Tiesiog į klausimą atsakoma 'Taip' arba 'Ne'. Išvados. Prancūzų virtuvė viena rafinočiausių.

  • Geografija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 23 puslapiai (288 žodžiai)
  • Geografijos skaidrės
  • MS PowerPoint 3547 KB
  • Skaidrės apie Prancūzija ir jos kultūrą
    10 - 3 balsai (-ų)
Skaidrės apie Prancūzija ir jos kultūrą. (2014 m. Gegužės 22 d.). http://www.mokslobaze.lt/skaidres-apie-prancuzija-ir-jos-kultura.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 09:57