Skonio receptoriai


Biologijos skaidrės.

Skonio receptoriai. Kas yra skonio receptoriai? Kaip sudaro receptoriai? Yra 4 skonio pojūčio rūšys. Kaip reguoja receptoriai skirtingoms medžiagoms? Kas nutiktų, jei staiga dingtų visos seilės? Kuo mūsų gyvenime svarbus skonis? Tai įdomu ! Šaltiniai.


Rūgščioms medžiagoms jautriausi liežuvio kraštai, saldžioms – galas , sūrioms – galas ir kraštai, karčioms – šaknis .

Negalėtume praryti kieto maisto. Būtų sunku kažką nuryti.

Mūsų gyvenime skonis turi nemažai reikšmės. Kartu su uosle jis padeda mums nustatyti maisto kokybę. Valgant skanų maistą, daugiau išsiskiria virškinimo sulčių, o tai pagerina mūsų virškinimą.

  • Biologija Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 10 puslapių (180 žodžių)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 1024 KB
  • Skonio receptoriai
    10 - 8 balsai (-ų)
Skonio receptoriai. (2016 m. Kovo 02 d.). http://www.mokslobaze.lt/skonio-receptoriai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 06:17