Šokoladas ir kakava


Technologijų skaidrės. Šokoladas ir kakava. Ugnė Jankauskaitė 4b. Šokolado energinė vertė. 100 g kakavos miltelių energinė vertė – 954 kJ. sudėtis angliavandenių 57,90 g. Istorija. Kakavmedžiai, iš kurių gaunamos kakavos pupelės. Kakavos pupelių paruošimas. Šokolado gamyba – ilgai trunkantis ir sudėtingas procesas. Šokolado gamyba. Susmulkinama ir suskystinama pupelių masė – gaunamas grynas šokoladas skysčio forma (šokolado gėrimas). Šokolado klasifikacija. Pieninis šokoladas. Juodasis šokoladas. Baltasis šokoladas. Šokoladiniai triufeliai. Šokolado fabrikai Lietuvoje. Kauno „Kraft Foods” šokolado fabrikas Šiaulių saldainių fabrikas „Rūta”. Neseniai japonų mokslininkai nustatė. Šokolado gydomosios savybės. Karšto šokolado receptas. Sudėtinės dalys Sviestas, 50 gramų Kakava. Kakavos sviesto nauda. Odos drėkinimas Odos.

Šokoladas ir kakava. (2016 m. Sausio 20 d.). http://www.mokslobaze.lt/sokoladas-ir-kakava.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 10:41