Šokolado gamykla


Verslo kursinis darbas.

Įmonės gamybos organizavimo apžvalga. Pasirinkto produkto gamybos technologija. Išvados ir pasiūlymai gamybos procesų technologijų tolimesniam tobulinimui jūsų įsivaizduojamoje įmonėje. Tikslai ir uždaviniai. Pradiniai duomenys apie įmonę. Įmonės gamybos apžvalga. Tikslai ir planuojami pasiekimai. Produkcijos nomenklatūra. Šokolado rūšys. Prekė Aprašymas. Šokoladiniai saldainiai. Šokolado plytelės. Saldainiai su alkoholiu. Saldūs atvirukai. Smulkūs suvenyrai. Šokolado gamyba , naudojami įrengimai Šokolado padengimo – glazūravimo mašina. Šokolado liejimo mašina . Saldainių formavimo įrenginys. Dekoravimo mazgas. Įvairios formelės. Šokolado gamybos etapai. Pupelių išvalymas. Pupelių apkepinimas. Pupelių kevalų atskyrimas ir pupelių laužymas. Temperatūros kaitaliojimas. Plytelės formavimas. Darbuotojų kvalifikacija. Žaliavos , paslaugos ir jų tiekėjai. Paslaugų tiekėjai. Šokolado gamybos technologijos. Gamybos tipas , gamybos fazės. Technologinė gamybos teikimo schema. Procesų ir operacijų detalizavimas. Šokolado tirpdymas. Formelės užpildimas. Šokolado užpylimas. Išvados ir pasiūlymai.


UAB „Choko“ turėtų įsikurti 2016 m. Vilniaus mieste. Manau šis miestas yra gera vieta pradėti savo verslą, nes čia gyvena daug žmonių, kuriems reikia naujovių ir mano įmonė gali tai pasiūlyti.

Maisto pramonė - pramonės šaka, užsiimanti šokolado gamyba.

Technologinė reikšmė - technologija yra labai svarbi šių konditerijos gaminių gamyboje. Būtent laikantys visų nurodymų , galima tikėtis teigiamo rezultato - t.y. reikalingo produkto gamybos pabaigoje.

Skatinti darbuotojų lojalumą, kelti jų profesinę kvalifikaciją;.

Suteikti kiek galima daugiau informacijos vartotojui apie gaminius;

Pirkėjams pasiūlysime įvairius šokolado rūšų, įvairaus skonio ir formų. Taip pat šokolada gaminsime su įvairiais įpakavimais. Taigi mūsų gaminių asortimentas bus toks:

Pieniškas, baltas, juodas šokoladas, natūralus juodas. Šokolado plytelės su uogomis, riešutais, įvairiais įdarais, taip pat paprastos plytelės be nieko.

Migdolai arba žemės riešutai su pieno karamelės, romo, konjako skonio glaistais, padengti įvairių spalvų traškia plėvele, tai pat lazdyno riešutai glaistyti su juoduoju, pienišku šokoladu.

Saldūs atvirukai yra mūsų įmonės gražiausia prekė. Atvirukų yra įvairių dydžių, formų su visokiais saldainiais, užrašais. Jie skirti ypatingoms progoms: vestuvėms, gimtadieniams, vardadieniams ir kitoms šventėms. Darome užsakymus ir firmoms. Šis gaminys daromas pagal specialų užsakymą ir tik vienkartiniai gamybai.

Be saldžių atvirukų tai pat gaminsime vienetinius smulkius suvenyrus įvairioms progoms, įvairių formų, spalvų. Suvenyrai bus pardavinėjami ir mūsų parduotuvėse.

Šokolado padengimo–glazūravimo mašina Tai mašina su dvigubomis sienelėmis, izoliuota ir su kaitinimu. Šokolado talpa, vonelė ir apdengimas pagaminti iš nerūdijančio plieno. Šokolado talpa su maišymo mechanizmu ir užpildymo pranešimu. Reguliuojamas juostos greitis. Dvisienis šokolado siurblys šokolado paskirstymui. Skaitmeniniai termostatai ir mechaninis apsauginis termostatas.

Šokolado liejimo mašina Tinka įdarytiems šokoladiniams saldainiams, juostelėms arba šokoladinėms figūrėlėms. Ideali mažiems kiekiams, dekoracijai, demonstravimui ir parodoms. Pilnai pagaminta iš nerūdijančio plieno. Skaitmeninis ir mechaninis termostatai. Reikalinga ir esama temperatūra. Ši mašina yra paprasta, saugi ir pastovi.

1. Pupelių išvalymas - kakavos  pupelės  valomos  specialiu  prietaisu,  kuris  atskiria  smulkius  akmenėlius,  augalo  dalis ir  kitas priemaišas. Nuvalytos kakavos pupelės yra sterilizuojamos (trumpai apdorojamos aukštos temperatūros garuose), tokiu būdu sunaikinant nepageidaujamus mikroorganizmus.

9. Plytelės formavimas - paruošta šokoladinė  masė yra supilstoma  į formas ir atvėsinama. Atvėsusi šokoladinė masė yra išimama iš formų ir supakuojama. Šokoladas yra paruoštas.

  • Verslas Kursiniai darbai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 21 puslapis (2384 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Verslo kursiniai darbai
  • Microsoft Word 394 KB
  • Šokolado gamykla
    10 - 9 balsai (-ų)
Šokolado gamykla. (2016 m. Gegužės 11 d.). http://www.mokslobaze.lt/sokolado-gamykla.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 18:15