Šokolado sudetis ir jo analizė


Sokolado chemine sudetis. Karuna sokolado sudetis. Referatas apie sokolada. Sokolado fizines savybes. Sokolado chemines savybes. Sokolado karuna chemine sudetis. 6okolado sudetis.

Chemijos referatas. Šokoladas referatas. Įvadas. Šokolado cheminė sudėtis. Šokolado komponentų sudėtis ir cheminės savybės. Cheminės savybės. Baltymai. Riebalai (lipidai). Angliavandeniai. Mineralinės medžiagos. Vitaminai. Šokolado komponentų galimi pokyčiai laikymo metu. Šokolado svarba. Moksliniai tyrimai. Išvados. Literatūra.


Šokoladas – perdirbtų kakavos pupelių produktas. Tai viena dažniausiai naudojamų sudedamųjų dalių įvairiems konditerijos gaminiams gaminti. Šokoladas būna su cukrumi ir be jo, su įvairiomis aromatinėmis, skonio medžiagomis bei priedais. Skirtingas šokoladas skiriasi savo skoniu, spalva, sudėtimi. Šokolado asortimentas ypač įvairus ir platus.

Žmogaus organizmas jį lengvai įsisavina. Šokoladas pasižymi tonizuojamu poveikiu organizmui – tai daro kakavos pupelėse esantys alkaloidai. Šokolado aktyvioji medžiaga – teobrominas.

Darbo tikslas - išanalizuoti šokolado sudėtį.

Uždaviniai:

1.Aptarti šokolado cheminę sudėtį

2.Rasti internete ir pateikti naujausią informaciją, mokslinius tyrimus apie šokoladą.

  • Chemija Referatai
  • 2013 m.
  • 8 puslapiai (1438 žodžiai)
  • Chemijos referatai
  • Microsoft Word 89 KB
  • Šokolado sudetis ir jo analizė
    10 - 2 balsai (-ų)
Šokolado sudetis ir jo analizė. (2013 m. Spalio 16 d.). http://www.mokslobaze.lt/sokolado-sudetis-ir-jo-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 05:08