Sriubos ir užkandžiai


Technologijų skaidrės. Sriubos ir Užkandžiai. Sriuba. Šaltos sriubos. Tzatziki. Šalta vyšnių sriuba. Žalia pomidorinė sriuba su cukinijomis . Gaspačio su arbūzu. Tradicines sriubos. Šviežių kopūstų sriuba. Pieniška sriuba. Užkadžiai. Šalti užkandžiai. Česnakinė duonelė.  Bulvių traškučiai. Karšti užkandžiai. Traškūs vištienos kąsneliai su česnakiniu padažu. Chačapuri. Bulvių pyragaičiai. Ačiū už DĖMESĮ .


Česnakiniai ŠALTIBARŠČIAI: Gaminimas: Česnako skilteles nulupti ir sutrinti kartu su virtomis bulvėmis. Pabarstykite pipirais druska ir išmaišykite. Masę užpilkite rūgpieniu ir suberkite stambiai tarkuotą raugintą buroką. Išmaišykite ir skanaukite.

Žirnių sriuba Gaminimas: Žirnius ir perlines kruopas užmerkite iš vakaro ar bent prieš valandą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje su smulkiai pjaustytomis morkomis. Į puodą sudėkite morkas su svogūnais, žirnius, gana smulkiai pjaustytas bulves ir perlines kruopas. Užpilkite vištienos sultinio, įmeskite kvapiųjų pipirų ir lauro lapų. Virkite, kol žirniai ir kruopos suminkštės. Paragaukite, jei reikia, įberkite druskos.

Gaminimas: Vištieną supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, tarkuotais muskato riešutais ir rūkytos paprikos milteliais. Kiaušinius lengvai išplakite. Vištienos gabaliukus apvoliokite miltų ir krakmolo mišinyje, kiaušinyje, vėl miltų mišinyje ir kiaušinyje. Dėkite virti į įkaitintą aliejų. Virkite, kol vištienos gabaliukai gražiai paskrus. Į puodą su aliejumi dėkite po kelis gabaliukus, kad gerai iškeptų ir nesukibtų. Padažui sumaišykite grietinę su majonezu ir išspaustu česnaku. Galite įmaišyti smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų.

Sriubos ir užkandžiai. (2015 m. Lapkričio 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/sriubos-ir-uzkandziai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 22:29