Sriubų klasifikacijos


Technologijų skaidrės.

Sriubų klasifikacijos. Tikslas. Uždaviniai. Sriubos ir jų rūšys. Sultiniai. Uždaromosios sriubos. Lapinės sriubos. Agurkų sriubos. Bulvių sriubos. Daržovių sriubos. Makaronų sriubos. Kruopų sriubos. Pieniškos sriubos . Daržovių sriuba. Gaminimo eiga. Šaltiniai.


Susipažinti su sriubų klasifikacija Išmokti išvirti sriubą Pateikti stalo serviravimo būdus savo pagamintam patiekalui.

Sultiniai verdami iš kaulų, mėsos ir kaulų, žuvies, žuvies liekanų ir grybų.

Morka ir petražolės šaknis stambiai sutarkuojama, svogūnas smulkiai supjaustomas ir viskas pakepinama riebaluose. Kopūstlapiai supjaustomi kvadratėliais (žiedinis kopūstas išskirstomas žiedynėliais), nuskustos bulvės supjaustomos skiltelėmis. Į verdantį vandenį arba daržovių sultinį sudedami kopūstai. Viralui užvirus, sudedamos pakepintos daržovės, bulvės, įdedamas lauro lapas, pasūdoma. Pavirinus 15–20 minučių, sudedamas aštrus pomidorų padažas arba pomidoras bei konservuoti žirneliai.

Sriubų klasifikacijos. (2016 m. Balandžio 13 d.). http://www.mokslobaze.lt/sriubu-klasifikacijos.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 15:40