Stalų serviravimas skaidrės


Stalo serviravimas skaidres. Vakarienes stalo serviravimas.

Technologijų skaidrės. Stalų serviravimas. Pusryčių stalas. Vakarienės stalas. Pietų stalas. Švediškas stalas. Stalo įrankiai. Indai pasakok aš nesuprantu koks skirtumas nuo indų ir įrankių?. Taurės. Gėrimai. Staltiesės ir servetėlės. Šventinio stalo aksesuarai.


Kiekvienam valgytojui padėkite po užkandinę lėkštutę.Jeigu valgoma tik duona, sviestas, dešra ir geriama arbata ar kava, lėkštelės dešiniojoje pusėje padėkite peilį. Ant lėkštutės padėkite stiklinę arbatai arba puoduką kavai (ąsele į dešinę) ir ant tos pačios lėkštutės – šaukštelį (koteliu į dešinę).Cukrų, sviestą ir kitus produktus padėkite ant stalo taip, kad juos būtų galima visiems lengvai pasiekti.Virtus kiaušinius su specialiu įdėklu padėkite kairiojoje lėkštelės pusėje. Šaukštelį dėkite ant padėklinės lėkštutės.Jeigu pusryčiams duosite tik pieno su bandele ar pan., stalą denkite kukliau – padėkite mažą užkandinę lėkštutę ir jos dešiniojoje pusėje, ant padėklėlio – puodelį pienui.

1, 18 - Taurelė likeriui.2, 6, 11 - Taurė vynui.3, 7, 17 - Taurė šampanui.4 - Miniaraliniam vandeniui.5 - Alui.8 - Burgundiškam vynui.9 - Raudonam vynui.10 - Baltam vynui.12 - Desertiniam vynui.13 - Konjakui, brendžiui.14 - Viskiui.15 - Taurelė degtinei.16 - Stiklinė vadeniui ar sultims.19 - Martiniui.20 - Kokteliui.21 - Punšui.22 - Arbatai.

Stalų serviravimas skaidrės. (2014 m. Vasario 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/stalu-serviravimas-skaidres.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 15:48