Stevija


Biologijos skaidrės. Stevija. Saldžioji stevija (lot. Stevia rebaudiana) – astrinių (Asteraceae) šeimos. Morfologija. Stevija iš pirmo žvilgsnio labai panašiai atrodo į Lietuvoje gerai žinomas mėtų genties augalus. Cheminė sudėtis. Iš stevijų lapųekstrakto išskirta balta kristalinė medžaga. Laikymas. Šilta ir saulėta nuo skersvėjų apsaugota vieta Nenaudoti durpių Dygstančias sėklas reikia purkšti vandeniu. Laikymo sąlygos. Laikyti žaliavą geriausia natūraliomis sąlygomis ant sietų arba pakabinus surištą į nedideles šluoteles. Kenkėjai. Amaras Tabakinis tripsas Baltoji muselė. Stevija medicinoje. Nedidina gliukozės kiekio. Tai įdomu. Vienas šaukštelis maltų. Literatūra.


Saldžioji stevija (lot. Stevia rebaudiana) – astrinių (Asteraceae) šeimos, stevijų (Stevia) genties augalų rūšis. Dar žinoma kaip medaus žolė. Auginamas kaip puikus cukraus pakaitalas Tėvynė – Pietų Amerika.

Šilta ir saulėta nuo skersvėjų apsaugota vieta Nenaudoti durpių Dygstančias sėklas reikia purkšti vandeniu, o ne laistyti Sudygusius daigelius laikyti ne mažesnėje nei 15 °C ir labiausiai saulėtoje kambario vietoje Kai temperatūra pakyla iki 15 - 20 °C reikia persodinti į numatytą vietą lauke ar šiltnamyje Iki pirmų šalnų juos perkėlus į šiltesnę patalpą, jų gyvenimas „prailginamas“.

Stevija. (2014 m. Gruodžio 01 d.). http://www.mokslobaze.lt/stevija.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 04:14