Strateginis valdymas Vilniaus duona


Išorinių veiksnių įvertinimo matrica. Konkurencinės padėties įvertinimo matrica. Vidinių veiksnių įvertinimo matrica. Strateginių grupių matrica. Space matrica. Išorinių veiksnių įvertinimo matrica.. Vilniaus duona finansine analize. Didžiausi duonos gamintojai. Isoriniu veiksniu matrica. Vilniaus duonos ssgg analize.

Ekonomikos analizė. Įvadas. Vaasan vizija. Vaasan misija. Vaasan veiklos prinicipai. Vaasan sėkmės receptas. Įmonės misija, vizija, tikslai. Išorinės aplinkos analizė. Ekonominiai veiksniai. Socialiniai veiksniai. Technologiniai veiksniai. Išorinių veiksnių (galimybių grėsmių) įvertinimo matrica. Konkurencinės padėties įvertinimo matrica. Strateginių grupių matrica. Vidinės aplinkos analizė. Vidinių veiksnių įvertinimo matrica. Finansinių rezultatų pokytis. Įmonės vertybės , kultūra. Swot (ssgg) analizė. Sriprybės. Silpnybės. Galimybės. Grėsmės. Space matrica. Išvados ir rekomendacijos.


Atliekant išorinį auditą yra išanalizuojama bendrovės makro aplinka ir konkrečių bendrovės tikslų aplinka. Atliekant vidinį auditą yra išanalizuojami visi bendrovės veiklos aspektai.

Darbe aprašoma įmonė UAB vilniaus duona . Vilniaus duona – tai didžiausia ir seniausia duonos kepykla šalyje, savo istoriją pradėjusi dar xix a. 1882 m. Vilniaus mieste įkurta pirmoji didelė kariuomenės reikmėms skirta garinė kepykla. Rasta duomenų, kad kepykloje tada dirbo 119 darbininkų. Joje buvo kepami standartiniai 21 svaro kepalai, skirti ne tik kariuomenei, bet pardavinėjami ir miesto gyventojams.

1895 m. Ši kepykla iškepė 378311 pūdų (1 pūdas – 16,38 kg) duonos. Po dešimtmečio vilniaus karinė kepykla buvo oficialiai įpareigota tiekti produkciją mažesnėmis kainomis skurdžiausiems miestiečiams ir vilniaus priemiesčio gyventojams.

1944 m. Buvo įkurtas vilniaus duonos kombinatas, kuriam priklausė minėtoji ir dar viena kepykla, taip pat 15 mažų kepyklėlių. Kepyklos buvo nemechanizuotos, kūrenamos daugiausia malkomis. Jose buvo kepama kelių rūšių duona, batonai, riestainiai. Iki 1947 metų daugelis darbų buvo atliekami rankomis.

1948 m. Senosios kepyklos krosnys buvo pakeistos naujomis, kepyklos pajėgumas padidėjo dvigubai – prasidėjo pramoninės gamybos laikotarpis. Po dešimtmečio pradėta kepti palangos ir vilniaus duona, kurių receptūros nepakeistos iki šiol.

1990 m. Vilniaus duonos pramonės gamybinis susivienijimas (jam priklausė visos vilniaus kepyklos) buvo perregistruotas į valstybinę įmonę vilniaus duona . Šis pavadinimas išliko iki šiol.

Xx a. Paskutiniame dešimtmetyje vilniaus duonos gaminiai paplito ir kituose regionuose ir tapo visos Lietuvos duona. Vaasan grupė yra viena iš didžiausių pasaulyje ruginės duonos gamintojų, didžiausia plonųjų duonos sausučių (angl.  thin crisps) ir antra pagal dydį duonos sausučių (angl.  crispbreads) gamintoja pasaulyje, taip pat antra pagal mes gerbiame jus ir visa savo veikla, tiek įmonės viduje, 2004 –2008 metais vilniaus duona sėkmingai įgyvendino didžiulį restruktūrizavimo projektą, kurio metu buvo sukurta šiuolaikiška, efektyvi ruginės ir kvietinės duonos gamyba. Restruktūrizavimo metu pastatyta ir paleista nauja kepykla vilniuje, modernizuota panevėžio kepykla, o senosios neefektyvios kepyklos vilniaus centre uždarytos. Gamybos ir logistikos restruktūrizavimas sukūrė prielaidas tolesnei sėkmingmisija - tai kompanijos veiklos ateities vizija. Ji įprasmina įmonės veiksmus ir yra verslo filosofijos įgyvendinamo pagrindas.

  • Ekonomika Analizės
  • 2011 m.
  • 25 puslapiai (3576 žodžiai)
  • Universitetas
  • Ekonomikos analizės
  • Microsoft Word 438 KB
  • Strateginis valdymas Vilniaus duona
    10 - 1 balsai (-ų)
Strateginis valdymas Vilniaus duona. (2011 m. Gegužės 08 d.). http://www.mokslobaze.lt/strateginis-valdymas-vilniaus-duona.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 07:12