Streptokokai Jų nustatymas maisto produktuose


Maisto technologijos skaidrės. Streptokokai. Jų nustatymas maisto produktuose. Biologinės savybės. Streptokokų skirstymas. į 4 grupes pagal. Streptokokų klasifikacija pagal poveikį eritrocitams. Streptokokų serologinė. klasifikacija. Patogeniškumo faktoriai. Šaltinis. S. pyogenes patogenezė. S. pyogenes sukeltos pėdų infekcijos. Susiję maisto produktai. S. pneumoniae. S. pyogenes. S. viridans. S. mutans ant Luria agaro. Kaip išvengti streptokokinės infekcijos.


Gram+; rutulio arba kiaušinio formos; nejudrūs, nesudarantys sporų; fakultatyvūs anaerobai preparate dažniausiai išsidėstę grandinėle; pasižymi fermentiniu aktyvumu: raugina gliukozę, maltozę, sacharozę iki rūgščių.

Augimą 10oC t-je; Augimą 45oC t-je; Augimą terpėje su 6,5 proc. Na Cl; Augimą terpėje, kurios pH 9,6; Augimą terpėje su 40 proc. tulžies; Augimą piene su 0,1 proc. metileno mėlynojo; Augimą po 30 min. kaitinimo 60oC t-je.

Hemoliziniai (β) streptokokai Žalieji (α) streptokokai Nehemoliziniai (γ) streptokokai.

Streptokokai Jų nustatymas maisto produktuose. (2015 m. Gruodžio 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/streptokokai-ju-nustatymas-maisto-produktuose.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 06:19