Sulčių gamyba


Tymbark sulciu technologija. Sulciu gamybos schema. Sulciu gaminimo irenginys. Sulciu gamybos dokumentai. Sulciu gamybos technologine schema. Sulciu kvalifikacija. Marketingo planas tymbark. Sulčių mikrobiologiniai tyrimai. Kodėl negaminamos arbūzų sultys. Sulciu gamybos technologija.

Vadybos kursinis darbas. Uždarosios akcinės bendrovės „sveikos sultys“ sulčių gamybos technologija. Įvadas. Tikslai ir uždaviniai. Pradiniai duomenys. Įmonės gamybos apžvalga. Įmonės įkūrimas, statusas, veiklos pobūdis, tikslai, planuojami pasiekimai. Produkcijos nomenklatūra. Naudojami įrengimai, prietaisai, įrankiai. Darbuotojų kvalifikacija. Žaliavų, medžiagų, paslaugų tiekėjai. Vartotojai. Pagrindiniai konkurentai. Sulčių gamybos technologija. Gamybos tipas, gamybos fazės. Technologinė sulčių gamybos schema. Procesų ir operacijų detalizavimas. Išvados ir pasiūlimai. Literatūros šaltiniai.


Mano kursinio darbo tikslas yra išanalizuoti sulčių gamybos technologijos ir gamybos organizavimo ypatumus naujai kuriamoje įmonėje bei išnagrinėti, kaip yra naudojami ištekliai gaminant gaminius, skirtus žmonių poreikiams tenkinti.

Pasirinkau gaminti sveikas, natūralias sultis be konservantų, spaudžiamas iš ekologiškai išaugintų vaisių. Tokį pasirinkimą lėmė tai, kad šiomis dienomis žmonės ėmė labiau domėtis ir vartoti natūralius produktus, pagamintus be jokių cheminių medžiagų, todėl manau, kad mano gaminamos sultys turėtų sulaukti susidomėjimo. Kuriamoje įmonėje bus spaudžiamos suktys, kurios gerins organizmo sveikatingumą, o taip pat bus gaminamos neįprasto skonio sultys, kaip pavyzdžiui, agurkų ar arbūzų sultys, kurių Lietuvos gaiviųjų gėrimų pramonėje niekas negamina.

Siekdama išsikeltų kursinio darbo tikslų suformulavau šiuos uždavinius:

•Atlikti gamybos apžvalgą naujai kuriamoje įmonėje ir apžvelgti įmonės įkurimą, statusą, veiklos pobūdį, pagrindinius tikslus, planuojamus pasiekimus, paslaugų nomeklatūrą, naudojamus įrenginius, darbuotojus ir jų kvalifikaciją, žaliavas ir jų tiekėjus, vartotojus bei pagrindinius konkurentus;

•Apžvelgti sulčių gamybos fazes bei tipą;

•Nubraižyti sulčių gamybos technologinę schemą;

•Aprašyti įmonėje vykdomus gamybos procesus bei operacijas.

Sulčių gamyba. (2013 m. Sausio 15 d.). http://www.mokslobaze.lt/sulciu-gamyba.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 12:49