Superkamo pieno kokybės analizė


Pieno tyrimai senoji kryzkele. Pieno kokybes reikalavimai. Pieno dimplominiai darbai. Pieno ir pieno produktų technologijos ir analizė. Superkamo pieno koybės. Pieno kokybės vadyba. Pieno tiekėjų įvertinimas. Senoji kryzkele pieno tyrimai. Zuk senoji kryzkele pieno tyrimai. Pieno produktu kokybes reikalavimai.

Žemės ūkio diplominis darbas. Superkamo pieno kokybės pokyčių analizė. Įvadas. Informacijos šaltinių analizė. Pieno sektoriaus būklė ir perspektyvos. Reikalavimai pieno gamybos ūkiams. Reikalavimai žaliaviniam pienui. Pieno sudėties vertinimas. Pieno kokybės vertinimas. Pieno supirkimo punktų reikalavimai. Darbo metodika. Tyrimo metodas. Darbo bazė. Tyrimo rezultatai. Išvados. Naudota literatūra.


Atsižvelgiant į kylančius reikalavimus, didelis dėmesys skiriamas pieno supirkimui. Nes tik iš geros kokybės pieno, maisto produktų perdirbimo pramonė gali pagaminti kokybiškus ir saugius pieno produktus. Pieno kokybė ūkyje priklauso nuo daugelio veiksnių: veislės, šėrimo ir laikymo sąlygų, melžimo organizavimo ir higienos, darbuotojų asmens higienos. Tačiau ne mažiau svarbu ir pieno supirkimo tvarka. Šiuolaikinės pieno perdirbimo technologijos gali pagerinti supirkto pieno kokybę, bet tikrai gerą produktą galima pagaminti tik iš kokybiško pieno. Griežtos pieno supirkimo taisyklės užtikrina, kad į vartojimą pateks tik kokybiškas pienas. Todėl labai svarbiu tampa supirkimo punkto veiklos organizavimas bei superkamo pieno kokybinių rodyklių pokyčių analizė. Baigiamajame darbe yra analizuojama pieno supirkimo punkto, esančio Vilkaviškio rajone, darbo organizavimas, įvertinant jį pagal superkamo pieno kokybinių rodiklių pokyčius, atsižvelgiant į sezoną ir tiekėjų stambumą.

Darbo objektas: pieno supirkimo punktas - ŽŪK „Senoji kryžkelė“.

Darbo tikslas – išanalizuoti superkamo pieno kokybinių rodiklių pokyčius, atsižvelgiant į sezoną ir tiekėjų stambumą, ŽŪK „Senoji kryžkelė“.

Darbo uždaviniai:

•Išanalizuoti pieno sektoriaus situaciją ir tendencijas;

•Išanalizuoti ES ir LR reikalavimus taikomus žaliaviniam pienui;

•Aptarti pieno supirkimo reikalavimus;

•Analizuoti kaip vykdomas pieno supirkimas ŽŪK „Senoji kryžkelė“;

•Palyginti skirtingų sezonų ir tiekėjų superkamo pieno kokybę.

Darbe buvo taikomi metodai:

•Literatūros šaltinių analizė;

•Stebėjimas;

•Ūkio duomenų analizė;

•Duomenų palyginimas;

•Statistinis grupavimas

Superkamo pieno kokybės analizė. (2012 m. Lapkričio 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/superkamo-pieno-kokybes-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 01:19