Sūrių istorija bei valgymo ypatumai


Kulinarijos namų darbas. Brandinimo trukmė . Pieno rūšis . Parmigiano Reggiano. Sūrių lėkštė.


Žymiausi pasaulio sūriai

Bri sūris. Itin subtilaus, riešutus ir vaisius menančio skonio bri sūris maloniai nuteikia gomurį. Ne veltui jis toks populiarus pasaulyje. Šio sūrio kilmė labai sena. Istoriniai duomenys apie jį siekia nuo 774 metų. Bri sūris gaminamas labai subtiliai. Vienam sūriui paruošti reikia 20–25 litrų karvės pieno. Tradiciškai viskas atliekama rankomis.

  • Kulinarija Namų darbai
  • 2015 m.
  • 11 puslapių (1847 žodžiai)
  • Mokykla
  • Kulinarijos namų darbai
  • Microsoft Word 26 KB
  • Sūrių istorija bei valgymo ypatumai
    10 - 8 balsai (-ų)
Sūrių istorija bei valgymo ypatumai. (2015 m. Balandžio 12 d.). http://www.mokslobaze.lt/suriu-istorija-bei-valgymo-ypatumai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 04:24