Suši


Maisto technologijos skaidrės. Suši. Jap. 寿司. Suši, tai. Acto mišiniu pagardinti ryžiai su žaliomis arba keptomis jūros gėrybėmis. Istorija. Suši Japonijoje anksčiau buvo žuvies konservavimo metodas. Suši kaip patiekalas atsirado Edo miestiečių tarpe ir savo laiku buvo „Prasčiokų“ valgis. Seniausia nare-zushi forma pirmą kartą pagaminta daugiau nei prieš 1000 metų Japonijoje. Manoma, kad šiuolaikinę sušių formą ir valgymo su pagaliukais būdą išrado. Suši valgoma lazdelėmis nedalijamas, nepjaustomas peiliu ir nesmeigiamas šakute, kad nebūtų išardytas. Rūšys. Labiausiai paplitę yra tekka suši su tunu. Receptai. Nigiri suši Maki suši Temaki suši Chiraši sušis. Nigiri suši. Iš šiltų ryžių. Maki suši. Ant specialaus kilimėlio klojamas jūržolių lakštas. Temaki suši. Imamas nedidelis lakštas, ant jo dedamasi ryžių. Chiraši suši. Į dubenėlį dedami paruošti ryžiai. Suši yra puiki meninė priemonė, žmonės iš suši daro net meno kūrinius. Įdomu. Nyotaimori filosofija tokia. Išvada. Suši, tai tarsi tai tarsi valgymo ir mėgavimosi maistu menas.


Suši valgoma lazdelėmis; nedalijamas, nepjaustomas peiliu ir nesmeigiamas šakute, kad nebūtų išardytas.

Labiausiai paplitę yra tekka suši su tunu, toro suši su tuno minkštąja dalimi, kappa suši su agurku, dažniausiai valgomas paskutinis, ir paprašius kappa suši, reiškia, kad ruošiamasi išeiti.

Ant specialaus kilimėlio klojamas jūržolių lakštas, išdėstomi ryžiai, dedama eilutė produkto, aptepama wasabi, suvyniojama ir supjaustoma.

Imamas nedidelis lakštas, ant jo dedamasi ryžių, produkto, krienų ir susisukama į tūtelę, valgoma kol nesuminkštėjo.

Suši yra puiki meninė priemonė, žmonės iš suši daro net meno kūrinius.

Suši, tai tarsi tai tarsi valgymo ir mėgavimosi maistu menas.

Suši. (2015 m. Lapkričio 10 d.). http://www.mokslobaze.lt/susi.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 22:43