Suvalkiečių patiekalai


Kulinarijos skaidrės. Suvalkiečių patiekalai. Ruginės duonos.  Kiunkė. Žirnių - bulvių košė. Atskirai išvirdavo žirnius ir bulves. Vėdarai Vėdarams. Skilandis. Kraujiniai vėdarai. miežinės kruopos 2 stiklinės. Šaltiena. Juodieji pipirai. Kalendra Lauras Morkos, 2 vienetai Petražolės. Žirnių sriuba su spirgučiais (žirnienė). Barščiai 1 burokėlis. Šaltibarščiai. 500 gramų kefyro. 100 gramų marinuotų burokėlių. Skryliai Kiaušiniai. Bulviniai blynai. 1 kiaušinio, 4 bulvių, mielių, druskos, aliejaus arba taukų. Blineliai. Virtiniai su mėlynėmis. Kalėdinis ragaišis. 0,5 stiklinės aguonų 5 valgomi šaukštai aliejų. Susukta boba. Skruzdėlynas. 5 vnt kiaušiniai. 15 šaukštų miltų. Pasigaminti medaus pertepimui. Šaltanosiai. Mielinė tešla Aguonos. Cukrus. Kiaušinis. Aguonas išbrinkinti ir permalti per smulkią mėsmalę. Žagarėliai kiaušiniai . Ačiu už demesio!


Ruginės duonos400gr.ruginių miltų100gr.kvietinių miltų20gr.šviežių mielių4 v.š.cukraus375ml.šilto vandens1a.š. druskos.

VėdaraiVėdarams reiks:kiaulės storųjų žarnų 0,5 kibiro bulvių1 svogūnokiaulienos spirgučiųtruputis pieno, druskos, pipirų.

Skilandis Kiauliena 2500 g Druska 65 g Cukrus 1 arbat. š. Pipirai 1 arbat. š. po kelis žiupsnius juodųjų ir kvapiųjų pipirų Muskatas 1 arbat. š. Brendis 1 valg. š. Česnakai 1 vnt. Kiaulės pūslė 1 vnt.

ŠaltienaJuodieji pipirai Kalendra Lauras Morkos, 2 vienetai Petražolės Svogūnai, Kiaulės kojos, 2 vienetai Kiaulės ausys, 2 vienetai Druska Kiaulės karka, 1 vienetas.

Žirnių sriuba su spirgučiais (žirnienė)Bulvės, 5 vienetai Juodieji pipirai, žirneliais, 5 vienetai Lauras, džiovinti lapeliai, 4 vienetai Morkos, 1 vienetas Svogūnai, 2 vienetai Žirniai, skaldyti, 1 stiklinė Kiaulienos lašiniai, rūkyti,.

Barščiai1 burokėlis3 bulvės2 morkos1 svogūnaspupelių300 ml grybų su sultiniu,200 ml pomidorų minkštimo2 saujos špinatinių rūgštynių2 saujos garšvųkrapų, petražolių, svog laiškų, sriubos prieskoniųgrietinės.

Šaltibarščiai500 gramų kefyro100 gramų marinuotų burokėliųŠlakelio pieno2 kietai virtų kiaušinių2 nedidelių agurkų100 gramų svogūnų laiškųŽiupsnelio krapų ir petražoliųDruska.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 23 puslapiai (563 žodžiai)
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 4870 KB
  • Suvalkiečių patiekalai
    10 - 3 balsai (-ų)
Suvalkiečių patiekalai. (2014 m. Lapkričio 23 d.). http://www.mokslobaze.lt/suvalkieciu-patiekalai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 00:32