Svečių priėmimo organizavimas


Viešojo administravimo referatas.

Įvadas. Svečių priėmimas ir aptarnavimas įstaigoje. Vizitai. jų rūšys. Darbo vizitas. Mandagumo vizitas. Priėmimai. jų rūšys. Taurė šampano arba taurė vyno. Pusryčiai. Arbata. Žurfiksas. Kokteilis. Pietūs. Vakarienė. Vizitų ir priėmimų vadyba. Priėmimo rūšies pasirinkimas. Kviečiamų svečių sąrašo sudarymas. Sodinimas už stalo. Meniu sudarymas. Stalo serviravimas. Tostai ir kalbos. Išvados. Naudota literatūra.


Tad šiame darbe pateikiame kiekvienai administratorei labai aktualius priėmimo ir aptarnavimo aspektus, jog kiekvienas priėmimas, nesvarbu kur jis būtų rengiamas, būtų suplanuotas iki menkiausių detalių.

Peržvelgsime svečių priėmimą įmonėje, taip pat panagrinėsime vizitų, bei priėmimų rūšis, priėmimo organizavimo planą, šiek tiek smulkiau susipažinsim su plano sudėtinėm dalim: priėmimo rūšies pasirinkimas;kviečiamų svečių sąrašo sudarymas;kvietimų parengimas ir išsiuntimas;svečių sodinimo už stalo plano sudarymas pusryčiams, pietums, vakarienei;meniu sudarymas;patalpos paruošimas;stalų serviravimas;svečių aptarnavimas;tostų ir kalbų parengimas; priėmimo scenarijaus sudarymas.

Darbo tikslas – detaliau susipažinti su priėmimų organizavimu, o vėliau surinktą informaciją panaudoti praktikoje.

Svečių priėmimo organizavimas – sudėtingas ir daug pastangų reikalaujantis darbas, todėl jį reiktų patikėti patyrusiam ir sumaniam įstaigos ar įmonės darbuotojui. Žinoma, daugiau pastangų surengti gerai suplanuotą priėmimą, pareikalaus svečiai iš užsienio, juolab jei kultūros skirtumai tarp šalių labai dideli ir akivaizdūs.

Verslininkų dalykinio bendravimo praktikoje dažniausiai sutinkami darbo ir mandagumo protokoliniai vizitai.

Kita įvairių įmonių ir organizacijų bei oficialių asmenų ir partnerių ryšių plėtojimo priemonė yra priėmimai. Jie organizuojami parodant pagarbą atskiriems asmenims ar atvykusiai delegacijai. Dažniausiai naudojamos šios priėmimo rūšys:

Ši priėmimų rūšis labiausiai paplitusi diplomatinėje praktikoje. Priėmimas dažniausiai vyksta nuo 12 iki 13 valandos šalies nacionalinės šventės, delegacijos garbei, išvykstant pasiuntiniui ir kitais atvejais.

Tokio priėmimo metu paprastai paduodamas ne tik šampanas – galima užsisakyti ir degtinės, viskio ar vyno. Užkandžiai nebūtini. Tačiau gali būti pasiūlyti sumuštiniai, pyragaičiai, vaisiai ar riešutai. Vyrų apranga – kostiumas, moterų drabužis – kostiumėlis arba suknelė.

Rengiami dieną – tarp 12 ir 15 valandos ir trunka apie 1,5 valandos. Pusryčių meniu parenkamas atsižvelgiant į esamas šalyje tradicijas ir susideda iš 1-2 šaltų užkandžių, 1 karšto žuvies patiekalo, 1 karšto mėsos patiekalo ir deserto. Kai visi svečiai pavalgo, šeimininkas ar šeimininkė atsistoja ir pasiūlo svečiams pereiti į kitą salę, kur vaišinama kava ar arbata. Pusryčiams svečių drabužiai dažniausiai tik kostiumas, bet iškilmingais atvejais gali būti ir smokingas.

Svečių priėmimo organizavimas. (2016 m. Balandžio 13 d.). http://www.mokslobaze.lt/sveciu-priemimo-organizavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 16:43