Švedų virtuvė


Technologijų skaidrės.

Švedų virtuvė. Švèdijos virtùvė – Skandinavijos tautos. Tai kulinarinį paveldą. Švedijoje populiari žvejyba ir medžioklė. Gausu įvairiausių rūšių dešrelių. Ypatingomis progomis –. Pietų Švedijoje kepami kvapnūs sausainiai (vadinami pepparkakor). Tradiciniai švedų patiekalai gaminami iš paprasčiausių produktų. Švedai mėgsta ir. Švedijos virtuvėje labai dažnai naudojamas mėsos faršas – iš jo gaminama daug. Pirmieji patiekalai – sriubos – gaminami iš daržovių ar žalumynų ir mėsos subproduktų. Švedijoje populiarūs įvairūs užkandžiai (kiekvienas pasisėdėjimas už stalo pradedamas nuo užkandžių) ir antrieji patiekalai. Populiariausi saldieji patiekalai – kepti obuoliai (Stekta Aepplen). Cukrus įeina į daugelio švediškų patiekalų receptūrą. Geriamas homogenizuotas ir pusiau nugriebtas arba rūgštus pienas. Firminiai švedų patiekalai (kaip ir visokių rūšių ikrai) – konservuota lašiša (Gravlax).

Švedų virtuvė. (2016 m. Balandžio 11 d.). http://www.mokslobaze.lt/svedu-virtuve.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 12:06