Sveiko maisto kavinė verslo planas (2)


Verslo verslo planas.

Įvadas. Ūkio subjektas. Produkcijos gamyba (paslaugos). Apimtys. Rūšys. Naudojamos medžiagos. Technologijos. Aplinkosauga. Valdymas ir darbuotojai. Darbuotojai. Valdymas. Rinka ir rinkodara. Rinkos analizė. Konkurentai. Kainos ir kainodara. Reklama. Tows analizė. Rizika. Investicijos ir finansavimas. Investicijų poreikis. Finansavimo šaltiniai. Paskolos aptarnavimas. Finansinės prognozės. Prognozuojamos pajamos. Išlaidos ir sąnaudos. Lūžio taškas. Išvados.


UAB „ProteinBar“ pagrindinis veiklos pobūdis ( teikti sportinio maitinimo paslaugas, vartotojams lengvai pasiekiamoje, strategiškai įsikūrusioje erdvėje. Ketinama prekiauti ir proteino kokteliais. Įmonės gaminama produkcija bus gaminama tik iš natūralių žaliavų be konservantų, naudojant naujausias technologijas. Kokybiškas, šviežias bei fiziškai naudingas maistas, užtikrina žmogui sveiką gyvenimą, greitesnius rezultatų pasiekimus sporte, gerą savijautą. Restorano aplinka leis žmogui atsipalaiduoti ir pasijusti kaip namuose ir mėgautis naudingu, tikro sportininko maistu. Taip pat, restoranas suteiks galimybę subalansuoti jūsų mitybą pagal norimus sportinius rezultatus.

Įmonės tikslas: gauti kuo didesnį pelną ir tenkinti klientų interesus.

1. Įkurti specializuotą maitinimo įstaigą, skirtą propoguojantiems sveiką bei aktyvų gyvenimo būdą;

Sveiko maisto restoraną planuojama įsteigti nuomojamose pataluose Klaipėdoje. Ši vieta yra itin patogioje, patrauklioje, dažnai žmonių lankomoje vietoje. Bus parengtas numatomų pirkinių sąrašas, bei superkami reikalingiausi dalykai. Įmonės steigimas susidės iš įstatinio kapitalo formavimo (minimalus įstatinis kapitalas – 10 000 Lt), bei steigimo procedūrų. Pats steigimas gali užtrukti iki 10 darbo dienų, įskaitant pavadinimo rezervavimą, steigimo dokumentų parengimą, jų tvirtinimą notarų biure, bei registravimą Juridinių asmenų registre, antspaudo gamybą, banko sąskaitos kaupiamosios bei atsiskaitomosios sąskaitos atidarymą ir kt.

Virtuvės plotas, tarnybinės ir administracinės patalpos - 60 kv. m.

Naujai atsidarantis restoranas orientuotas į teikiamų paslaugų kokybę, ne apimties didinimą, todėl inventoriaus kiekis sąlyginai nedidelis.

Gaminimas – procesas, kurio metu ingredientai yra apdorojami (smulkinami, tarkuojami ar kitaip mechaniškai apdorojami). Gaminimo eiga skirtinga, priklausomai nuo patiekalo.

Šviežūs vaisiai (bananai, kriaušės, obuoliai, kiviai, apelsinai, citrinos, mangai, persikai, ananasai, nektarinai, melionai, granatos).

Kiekvieno patiekalo gaminimo technologija – savita. Mėsos ir žuvies patiekalai – termiškai apdorojami, o kokteiliai – žalieji, gaminimo technologija kur kas paprastesnė, reikalaujanti mažiau laiko. Kokteilių gaminimo technologija nurodyta paveiksle:

Siekiant prisidėti prie ekologiškai švarios aplinkos, įmonė renkasi tik ekologiškas žaliavas, panaudotas vanduo iš indaplovių keliauja į nuotekų valymo filtrą ir naudojamas vėl.

Priimant darbuotojus bus suteiktas bandomasis laikotarpis, kad būtų galima įvertinti personalo darbą, vadovaujamasi šiais kriterijais:

Įmonėje bus įdarbinta 11 kvalifikuotų ir pagal specialią atranką atrinktų darbuotojų. Atlygis už darbą bus skaičiuojamas pagal darbuotojo kvalifikacijos lygį.

Įmonėje dirbs nedaug darbuotojų, todėl paranku taikyti linijinę valdymo struktūrą. Taip lengviau palaikyti tiesioginį ryšį su darbuotojais ir efektyvinti kontrolę, gaunant tikslesnę informaciją apie veiklą.

Puikiu vadovu netampama per dieną, todėl mums, kaip būsimom įmonės vadovėms, reikės praeiti nemažą mokymo procesą, kad įstengtumėm tinkamai vadovauti įmonei. Galvojame, jog restorano vadovas turėtų pasižymėti tikslumu ir aiškumu, teigiamu požiūriu ir tolerancija, kantrumu ir neutralumu, įžvalgumu ir rūpestingumu bei sugebėjimu tinkamai reaguoti į kritiką. Todėl, remsimės šiomis charakteristikomės vadovaudamos sveiko maisto kavinei.

Būdamos įmonės vadovėmis, turėsime atlikti daugybę pareigų tokių kaip: pelno gavimas,rūpinimasis patalpų priežiūra, vadovavimas darbuotojams, darbuotojų motyvavimas, vartotojų lūkesčiųbei pageidavimų tenkinimas, įmonės tikslų bei uždavinių įgyvendinimas, teikiamų paslaugų kokybės tikrinimas, naujų plėtimosi galimybių ieškojimas, komunalinių paslaugų apmokėjimas.

Visa tai bandysime įgyvendinti pasitelkdamos savo būsimos profesijos įgytomis žiniomis bei kompetencijomis, įstatymais, kitų verslininkų patarimais, teisininkų konsultacijų pagalba.

Kiekvienos įmonės veiklaidaro įtaką jos personalas. Kad ir koks geras būtų projektas bei idėja, jis nebus įgyvendintas jei įmonėje nedirbs tam tinkamas personalas. Klaidos parenkant naujus darbuotojus ypač skaudžiai atsiliepia besikuriančioms organizacijoms. Įmonėje iš pradžių būtų įdarbinta 11 darbuotojų iš kurių keturi būtų tiesiogiai pavaldūs tik direktoriui.

  • Verslas Verslo planai
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • Akvilė
  • 19 puslapių (3626 žodžiai)
  • Universitetas
  • Verslo verslo planai
  • Microsoft Word 267 KB
  • Sveiko maisto kavinė verslo planas (2)
    10 - 2 balsai (-ų)
Sveiko maisto kavinė verslo planas (2). (2017 m. Lapkričio 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/sveiko-maisto-kavine-verslo-planas-2.html Peržiūrėta 2018 m. Sausio 18 d. 00:06