Sviesto analizės metodai


Chemijos savarankiškas darbas.

Įvadas. Sviesto cheminė sudėtis. Pagrindiniai sudėties ir kokybės reikalavimai. Pagrindiniai sviesto kokybės reikalavimai. Juslinė charakteristika. Drėgmės pasiskirstymas. Sviesto drėgmės dispersijos nustatymas. Įranga ir reagentai. Bandinių paėmimas. Analizė. Pakartojamumas. Teršalai. Higiena. Ženklinimas. Pamatiniai bandinių paėmimo ir analizės metodai. Ėminių atranka cheminiams ir mikrobiologiniams tyrimams bei jusliniam įvertinimui. Sviesto juslinio vertinimo metodika. Sviesto juslinių rodiklių įvertinimas. Sviesto ydų apibūdinimai. Išvados. Literatūros sąrašas.


Atlikus šį savarankišką darbą buvo išsiaiškinta, jog yra daugybė ( t.y.12) sviesto analizės metodų ir nors visi jie yra ne mažiau svarbūs, šiame darbe išskyriau sviesto juslinio vertinio metodiką. Ji padeda nustatyti įvairių sviesto rūšių tinkamumą naudojimui. Apibendrinant galima teigti, jog norint nustatyti sviesto kokybę, originalumą, bei tinkamumą vartojimui yra sudaryta ir puikiai naudojama standartizuoti metodai, tiek Lietuvoje, tiek Europoje.

Sviesto analizės metodai. (2016 m. Gegužės 18 d.). http://www.mokslobaze.lt/sviesto-analizes-metodai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 18:25