Švieži ir konservuoti vaisiai skaidrės


Maisto technologijos skaidrės. Įvadas Šviežių vaisių. Įvadas. Vaisių ir uogų produktai yra labai svarbi sudėtinė žmogaus maisto dalis. Šviežių vaisių nauda. Ne tik skaniausi, bet ir vertingiausi yra švieži. Vaisių įvairovė. Šilto klimato šalyse augančio vaisiaus griežinėliai panašūs į žvaigždutes. Kertuotis, dar vadinamas drakono vaisiumi. Kinkanai kilę iš Pietryčių Kinijos ir Indokinijos. Ličių gimtinė – Azija. Iš pirmo žvilgsnio jie panašūs į braškes. Vaisių karaliumi mangas tituluojamas ir dėl populiarumo. Šio iš Centrinės Amerikos kilusio vaisiaus odelė gaubia mėsingą. Iš Pietryčių Azijos. Figa – vienas seniausių kultūrinių augalų. Iš Afrikos kilusių tamarindų ankščių viduje rasite saldžiarūgščio skonio minkštimą. Dumplainio uogos yra subtiliai saldžiarūgščio skonio. Peruvinė anona – iš Pietų Amerikos kilęs desertinis vaisius. Konservuoti vaisiai. Tai termiškai apdoroti vaisiai, skirti ilgesniam vartojimui. Pagrindiniai vaisių konservavimo būdai. Užšaldymas. Užšaldyti galima visus vaisius ir uogas. Džiovinimas. Džiovinimui skirti produktai džiovinami nesmulkinti. Džemas. Tai nevienalytė, turinti virtų vaisių arba jų gabaliukų masė. Dėl ko genda konservai? Konservuot gaminių kokybė priklauso nuo žaliavos iš kurios jie gaminami. Fizinis. Bombažas gali atsirasti. Cheminis. Bombažas esti dėl metalinių rūdijančių dangtelių poveikio. Mikrobiologinis. Bombažas atsiranda gaminant. Išvados. Švieži vaisiai turi didelį kiekį cukraus. Literatūros šaltiniai. Ruzgienė rima.

Švieži ir konservuoti vaisiai skaidrės. (2015 m. Spalio 24 d.). http://www.mokslobaze.lt/sviezi-ir-konservuoti-vaisiai-skaidres.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 11:46