Technologijos Ryžiais ir obuoliais įdaryti burokėliai


Technologijų aprašymas.

Ryžiais ir obuoliais įdaryti burokėliai.


Kepimas orkaitėje - kepama nedideliame riebalų kiekyje 180- 270°C.

Prieskoniai – produktai suteikiantys maistui savitą aromatą ir skonį.

Technologinis procesas – gamybos metu atliekama tam tikra operacija.

Mentelė. Įrankis skirtas maišyti arba vartyti kepamus produktus.

Burokėlis. Burnotinių šeimos, runkelio genties dvimetė daržovė virtuvėse vartojamas įdarytas, keptas, virtas. Turintis 9-16 % cukrų, 1,8-3 % baltymų, 0,7-1,4 % celiuliozės, 0,8-1,3 % mineralinių medžiagų, taip pat rūgščių, vitaminų (ypač vitamino P). Žalias vartojamas retai. Taip pat iš jo gaminamos salotos, sriubos, sultys.

Razinos. Džiovinta vynuogė. Razinose apie 69 % masės yra cukrūs (daugiausia – fruktozė). Jose yra daug antioksidantų. Razinas naudoja kepiniuose bei konditerijoje, kompotų virimui, mėsos patiekalų, plovų ir pudingų gamyboje.

Išaiškinta karštųjų daržovių gaminys – įdaryta cukinija, kuri gaminama ir pateikiama darbe su receptūra, gaminimo schema, nuotraukomis ir gaminio produktų aprašymu.

Patobulintos karštųjų daržovinių patiekalų gamybos kompetencijos.

Pagilintos žinios apie kiekvieną naudojamą gaminiui produktą, jo savybes.

Išanalizuota gamybos įrengimų paskirtis, veikimo principai, saugus eksploatavimas.

Aptarta žmonių sauga ir sveikata darbe.

1.Drejeris R. Maitinimo įmonių darbo organizavimas. Vilnius: Leidybos centras-„Kronta“, 2004. ISBN 9955-595-23-X.

2.Kairienė J. Lietuviški patiekalai. Vilnius: Leidybos centras-„Mokslas“, 1991.

4.Kontratienė I. Apskaita ir kalkuliacija. Vilnius: Leidybos centras-„Darbo rinkos mokymo

5.Masteikienė R. R. Maisto produktų mikrobiologija. Kaunas: Leidybos centras-„Kauno

6.Piličiauskienė O. Maisto ruošimo technologija. Vilnius: Leidybos centras-„Homo liber“, 2007. ISBN 978-9955-716-24-2.

7. Pocienė D. Maitinimo įmonių įrengimai. Vilnius: Leidybos centras-„Homo liber“, 2004. ISBN 9955-449-42-X.

9.Slavinskienė V. Patiekalų ir kulinarijos gaminių receptūrų bei technologijos aprašymų knyga. Vilnius: Leidybos centras-„Ad Infinitum“, 2003. ISBN 9955-9535-1-9.

10.Zdanevičienė R. Žmonių sauga darbe. Vilnius: Leidybos centras-„Presvika“, 1997. ISBN 9986-805-26-0.

Naudojantis elektrinėmis viryklėmis, reikia žiūrėti, kad ant viryklių paviršiaus nepatektų vandens, riebalų ar kitokio skysčio.

Negalima stumdyti indų su skysčiu iš vieno įkaitusios viryklės krašto į kitą. Stumdant skystis laistosi, ir patekęs ant įkaitusios viryklės paviršiaus, intensyviai garuoja, galima stipriai apdegti garais.

Nesinaudoti puodais, kurių deformuoti dugnai, dangčiai, netvirtos rankenos.

  • Technologijos Aprašymai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 24 puslapiai (2343 žodžiai)
  • Technologijų aprašymai
  • Microsoft Word 575 KB
  • Technologijos Ryžiais ir obuoliais įdaryti burokėliai
    10 - 2 balsai (-ų)
Technologijos Ryžiais ir obuoliais įdaryti burokėliai. (2016 m. Kovo 15 d.). http://www.mokslobaze.lt/technologijos-ryziais-ir-obuoliais-idaryti-burokeliai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 03:14