Technologijų egzaminas Bulvių apkepas su mėsa


Technologijų aprašymas. Technologijų egzaminas Bulvių apkepas su mėsa.


Bulvės- populiarus maistas ant mūsų stalo. Iš šių daržovių gaminama labai daug įvairių patiekalų, jos dažniausiai yra valgomos, kaip pietų patiekalas, nes jos yra labai sotus ir kaloringas maistas. Bulvės yra populiarus kaip garnyras, jos gali didžiuotis savo vieta ant mūsų stalo. Ne veltui bulvės vadinamos antrąja mūsų duona – šios daržovės turi visų būtinų organizmui maistinių medžiagų ir vitaminų. Bulvės žmogui pirmiausia yra naudingos tuo, kad jose yra angliavandenių - apie 18 proc. ir 2proc. baltymų. Bulvės turtingos vitaminų. Suvalgęs 200 g bulvių, žmogus gauna pusę kasdieninės C vitamino normos. Taip pat ši daržovė yra geras įvairių mineralų (kalio, fosforo, kalcio, geležies, magnio ir kt.) organinių rūgščių ir karotino – pigmento, kuris aprūpina organizmą vitaminu A. Visas pasaulis gamina patiekalus iš bulvių. Kiekviena tauta turi bulvių patiekalų, kurie tokie gardūs, kad išplito toli už savo šalies sienų ir keliauja iš vienos pasaulio virtuvės į kitą, kaip kadaise pasaulį apkeliavo puikioji daržovė – bulvė. Todėl pasirinkau tris analogus iš bulvių, tai: bulvinius blynus, bulvių apkepą su mėsa ir faršu įdarytas bulves.

Keptuveje apkepti koncervuota kiaulieną.

Pienas- jame yra visų lengvai įsisavinamų maisto medžiagų, reikalingų organizmui augti: riebalų, baltymų, angliavandenių ir mineralinių medžiagų. Be to, piene yra ir kitų organizmui svarbių maisto komponentų: vitaminų, fermentų, organinių rūgščių, hormonų, imuninių medžiagų.

  • Technologijos Aprašymai
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 17 puslapių (1325 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Technologijų aprašymai
  • Microsoft Word 223 KB
  • Technologijų egzaminas Bulvių apkepas su mėsa
    10 - 3 balsai (-ų)
Technologijų egzaminas Bulvių apkepas su mėsa. (2015 m. Gegužės 26 d.). http://www.mokslobaze.lt/technologiju-egzaminas-bulviu-apkepas-su-mesa.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 17:33