Technologijų egzamino baigiamojo darbo aprašas Prancūziškos pomidorų salotos


Technologijų aprašymas. Techinė užduotis. Techinė užduotis ir egzamino baigiamojo darbo produktai. Pirmosios idėjos užduočiai atlikti. Numatomų darbų sąrašas. Pagrindinės egzamino baigiamojo darbo apraše vartojamos sąvokos. Projektavimas. Idėjos paieška,analogai,jų analizė,apibendrinimas. Idėjos įgyvendinimo etapai. Produktų grafinis vaizdas. Išteklių parinkimas egzamino baigiamojo darbo produktui. Egzamino baigiamojo darbo produktui pasirinktos darbo priemonės. Techologiniai procesai, jų rezultatai. Konstravimas. Technologiniai procesai. Išvados. Informacijos šaltiniai.


Idėja kilo tada, kai pamačiau laidą apie Prancūziją. Ši šalis turtinga garsiais šefais ir kulinarais. Mano gaminamos salotos kilusios iš Toskano regiono. Tas regionas garsėja gurmaniškais patiekalais. Mane visada žavėjo kitų šalių gaminimo ypatybės. Šiais laikais yra daugybė televizijos laidų apie įvairių tautų virtuves. Manau, jog mano pasirinktos salotos gali puikiai atspindėti ir pačią Prancūziją, bei Toskanos regioną.

Idėjos pirmiausia pradėjau ieškoti internete. Radusi kelis patikusius receptus rinkausi, tačiau nuspręndžiau pasidomėti ir receptų knygose siūlomus receptus. Nesenai mano mama pradėjo rinkti rinktines receptų knygutes, vienoje ir radau sau patinkantį receptą,kuriuo noriu pasidalinti ir su kitais.

Sukūriau produkto atlikimo ir įgyvendinimo planus, rinkau ir analizavau informaciją. Pradėjau rengti egzamino baigiamojo darbo titulinį lapą.

Rengiau egamino baigiamojo darbo medžiagų ir darbo priemonių dalis. Parinkau išteklius reikalingus gaminiui sukurti, apibūdinau ir įvertinau jų savybes idėjai įgyvendinti.

Parinkau ir paruošiau gaminio susidemąsias dalis. Pagaminau Prancūziškas salotos, estetiškai pateikiau. Numačiau darbo grėsmes ir darbo sauga.

Įvertinau praktinį darbą, ir sukūriau gaminio grafinį vaizdą. Aprašiau technologinius sprendimus, gaminio sukūrimo procese. Įvertinau gaminio vartojamąsias savybes.

Baltojo vyno actas – Tai vyno actas gaminamas rauginant šviežią vyną. Actą gamina acto rūgšties bakterijos, naudojamas patiekalų ir užkandžių pagardinimui. Actas gali būti aromatizuotas (peletrūnais, salierais, juodųjų serbentų lapais, ir prieskoniniais žolelų lapais)

Česnakas – lelijainių klasės česnakinių šeimos augalų gentis. Anksčiau gentis buvo priskiriama lelijinių šeimai . Pavadinimas atspindi česnako skonio savybes.

Juodosios alyvuogės - uogos, iš Alyvmedžio. Alyvuogių rūšys: žaliosios, rausvosios, juodosios. Uogos juodos, nes pilnai sunokusios, bei sūrymo statinėse.

Prancūziškos pomidorų salotos vartotojui privalo būti patiektos saugios, todėl jos gaminamas taikant higienos ir saugaus darbo reikalavimus.

Cukinijas nuplaukite ir nupjaukite galus. Tada perpjaukite išilgai į 4 dalis ir supjautykite nedideliais gabalėliais.

Vyšninius pomidorus nuplaukite ir perpjaukite į 4 dalis, paskui kartu su cukijomis sudėkite į didelį dubenį.

  • Technologijos Aprašymai
  • 2015 m.
  • 15 puslapių (1858 žodžiai)
  • Mokykla
  • Technologijų aprašymai
  • Microsoft Word 406 KB
  • Technologijų egzamino baigiamojo darbo aprašas Prancūziškos pomidorų salotos
    10 - 7 balsai (-ų)
Technologijų egzamino baigiamojo darbo aprašas Prancūziškos pomidorų salotos. (2015 m. Balandžio 20 d.). http://www.mokslobaze.lt/technologiju-egzamino-baigiamojo-darbo-aprasas-prancuziskos-pomidoru-salotos.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 16:42