Technologijų skaidrės apie desertus


Technologijų skaidrės. PROJEKTAS. „Sveika mityba prie šventinio stalo“. DESERTAI. Sveika mityba. Trumpai apie sveiką mitybą. Pagrindiniai sveikos mitybos principai. Sveikos mitybos taisyklės. Keletas mitų apie mitybą. Sveikiausių vaisių 10-tukas. Šventinis stalas. Gimtadienių šventiniai stalai. Stalo įrankių švara, serviravimas. Teminio vakarėlio stalo dekoravimas. Desertai. Trumpai apie desertus. Desertų rūšys. Patiekimas. Receptai. Braškių desertas. Juostelės su uogomis ir cinamonu.


Braškės Obuoliai Bananai Gervuogės Vyšnios Mėlynės Mangai Apelsinai Violetinės vynuogės Avietės.

Dėliojant stalo reikmenis, būtina išlaikyti simetriją: kėdė prieš kėdę, lėkštė prieš lėkštę, atitinkamai ir įrankiai, labai svarbu yra taurių švara. Jos turi idealiai blizgėti. Ant jų stiklo neturi būti vandens lašų pėdsakų, pirštų anspaudų ar pan. Tam kiekvieną taurę reikia apžiūrėti prieš langą. Švara, taisyklingu stalo įrankių išdėstymu bei išlygiavimu parodome pagarbą savo svečiams.

Pietus, pusryčius ar vakarienę baigiame saldžiuoju patiekalu. Saldieji patiekalai lengvai virškinami, nes pagrindinė jų sudedamoji dalis yra angliavandeniai. Ypač vertingi patiekalai pagaminti iš šviežių vaisių ir uogų, turinčių daug vitaminų, mineralinių medžiagų. Kaloringesni saldieji patiekalai, kuriuose yra kiaušinių, grietinėlės, kruopų.

Kepiniai - tortai, sausainiai, vafliai, keksai, pyragai. Saldainiai ir pastilės. Patiekalai iš plaktos grietinėlės. Saldžios vaisių ir uogų mišrainės (kartais vadinamos vaisių salotomis). Pieno, šokolado, uogų ir kitokių vaisių musai ir kremai, drebučiai. Ledai ir desertai iš ledų. Vaisiai.

Ingredientai: Braškės, 1 stiklinė Obuoliai, 0.5 vieneto Varškė, 200 gramų Citrinų sultys, 2 šaukšteliai Medus, 1 šaukštelis Vanilė, ekstraktas, 4 lašai Cinamonas, truputį Gaminimas: Sutrinkite braškes ir obuolį. Į varškę įmaišykite citrinos sultis, medų, vanilę ir cinamoną. Į sluoksniais sudėkite braškių tyrę ir varškės kremą. Papuoškite šviežiomis braškėmis ir mėta. .

Ingredientai Sviestas, 100 gramų Avižiniai dribsniai, 200 gramų Saulėgrąžos, lukštentos 100 gramų Sezamo sėklos, baltos, 50 gramų Žemės riešutai, kapoti, 50 gramų Medus, skystas, 4 šaukštai Cukrus 100 gramų Cinamonas, maltas, 1 šaukštas Uogos, džiovintos, 100 gramų Gaminimas: Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros.

Technologijų skaidrės apie desertus. (2014 m. Gruodžio 10 d.). http://www.mokslobaze.lt/technologiju-skaidres-apie-desertus.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 20:08