Technologinių procesų saugos užtikrinimas viešojo maitinimo įmonėje UAB „X“


Saugos savarankiškas darbas.

Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Patalpų teritorijos priežiūros būtinoji programa. Žaliavų, medžiagų, gatavos produkcijos priežiūros būtinoji programa. Sanitarijos priežiūros programa. Darbuotojų higienos priežiūros programa. Įrangos priežiūros programa. Identifikavimas. Išvados. Informaciniai šaltiniai. Priedai.


Taip pat įmonėje bus vykdoma graužikų ir vabzdžių priežiūros programa. Su pasirinkta įmone bus pasirašoma sutartis, kurioje bus numatyti pagrindiniai kenkėjų prevencijos, naikinimo ir kontrolės principai. Prie šios programos bus duodamas kenkėjų stebėjimo ir naikinimo darbų atlikimo žurnalas, kurį pildys įmonę aptarnaujantis dezinfekuotojas.

Visos maisto žaliavos ir gatava produkcija bus laikoma atsižvelgiant į laikymo sąlygas ir terminus. Taip pat žaliavų priėmimo metu bus atliekamas patikrinimas:

ant maisto žaliavų ar jų pakuotės negali būti jokių kenkėjų ar vabzdžių;

ant pakuotės negali būti jokio purvo, dulkių, pakuotės turi būti sandarios;

gabenimo taroje negali būti jokių cheminių medžiagų;

lydimajame dokumente ar etiketėje neturi būti pasibaigęs maisto žaliavos galiojimo terminas;

maisto žaliavų jusliniai rodikliai turi būti nepakitę ir turi atitikti gamintojo nurodymus;

turi būti patikrinama greitai gendančių produktų transportavimo temperatūra;

maisto produktų priėmimo metu nustačius bet kokį pažeidimą, jie neturi būti priimami.

Maisto žaliavos, pakavimo medžiagos ir gatava produkcija bus laikoma tinkamai įrengtose patalpose. Taip pat sandėliuose žaliavos kraunamos ant padėklų į rietuves arba ant lentynų. Maisto medžiagas dėti tiesiogiai ant grindų griežtai draudžiama. Visi šaldymo ir šildymą palaikantys įrenginiai bei šaldymo patalpos, yra sunumeruoti. Jų temperatūra reguliariai stebima ir nerečiau kaip vieną kartą per dieną registruojama. Registruoja gamybos vadovas.

Šiame restorane produktai bus vežami gana dažnai: mėsos produktai - 2 kartus per savaitę; pieno produktai - 2 kartus per savaitę; birūs produktai - 1 kartą per savaitę; daržovės ir vaisiai - kas antrą dieną; bakalėja – 1 kartą per 2 savaites; konservuoti produktai – 1 kartą per savaitę; pagardai – 1 kartą per 2 savaites. Už žaliavų užsakymą, tiekėjų vertinimo metodiką bus atsakingas administratorius. Už žaliavų priėmimą atsakingas gamybos vadovas.

  • Sauga Savarankiški darbai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 15 puslapių (1668 žodžiai)
  • Saugos savarankiški darbai
  • Microsoft Word 556 KB
  • Technologinių procesų saugos užtikrinimas viešojo maitinimo įmonėje UAB „X“
    10 - 9 balsai (-ų)
Technologinių procesų saugos užtikrinimas viešojo maitinimo įmonėje UAB „X“. (2016 m. Vasario 28 d.). http://www.mokslobaze.lt/technologiniu-procesu-saugos-uztikrinimas-viesojo-maitinimo-imoneje-uab-x.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 16:54