Temperatūros įtaka maisto medžiagų pralaidumui bandymas


Chemijos skaidrės. Temperatūros įtaka maisto medžiagų pralaidumui. Darbo eiga. Su 10 laipsnių temperatūra vanduo tik truputėlį ėmėsi dažytis. Įpylus 40 laipsnių vandens ant burokėlio taip pat labai nežymiai ėmė dažytis vanduo. Įpylus 60 laipsnių vandens iškart pastebėjau. Su 80 laipsnių vandeniu buvo labai staigūs pokyčiai. Visiškai su 100 laipsnių vandeniu labai sunku atlikti bandymą.


Tikslas: nustatyti kaip greitai kinta burokėlių spalva vandenyje skirtingomis temperatūromis.

Hipotezė: kuo didesnė temperatūra vandenyje, tuo greičiau nusidažys vanduo burokėlių spalva.

Priemonės: 1) Vanduo. 2) Arbatinukas. 3) Pincetas. 4) Burokėliai. 5) Stiklinės.6) Indelis. 7) Peilis. 8) Laboratorinis popierius. 9) Termometras.

Pirmiausia burokėlį nulupome ir išplovėme iš jo vienodus 5 gabalėlius ir sudėjome į 5 vienodo dydžio stiklines (1l). Į stiklines reikės supilti 5 skirtingų temperatūrų vandens ir stebėti kaip kis spalva. 1. Iš čiaupo vanduo (10oC). 2. 40oC. 3. 60oC. 4. 80oC. 5. 100oC.

Įpylus 60 laipsnių vandens iškart pastebėjau, kad vanduo ima dažytis daug greičiau nei praeituose stiklinėse.

  • Chemija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 11 puslapių (291 žodis)
  • Chemijos skaidrės
  • MS PowerPoint 2520 KB
  • Temperatūros įtaka maisto medžiagų pralaidumui bandymas
    10 - 2 balsai (-ų)
Temperatūros įtaka maisto medžiagų pralaidumui bandymas. (2014 m. Spalio 19 d.). http://www.mokslobaze.lt/temperaturos-itaka-maisto-medziagu-pralaidumui-bandymas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 05:19