Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas laboratorinis darbas


Biologijos laboratorinis darbas.

Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas laboratorinis darbas.


Vieną padėkite į šaldytuvą, antrą palikite kambario +20°C temperatūroje, o trečią + 30°C temperatūroje;

Po valandos palyginkite kepalėlių dydį.

Kepalas nr.2, kuris buvo paliktas kambario temperatūroje +20°C, pastebimai padidėjo, nes temperatūra buvo pakankamai aukšta.

Kepalas nr.3, kuris buvo padėtas į orkaite su +30°C temperatūra, labiausiai pakito iš visų trijų, jis išsiplėtė pakilo ir pasidarė puresnis, nes mielių fermentacija vyko greičiau.

Išvada: hipotezė pasitvirtino fermentacijos greitis priklauso nuo temperatūros, kuo aukštesnė temperatūra tuo greičiau vyksta fermentacija.

Vykstant skaidymo procesui A, susidaro laktatas. Kokių organizmo ląstelėse vyksta šis procesas ir kaip jis vadinamas?

Pienorūgštinis rūgimas. Vykdo kai kurios bakterijos, gyvūnų ląstelės.

Augalų ir mielių ląstelėse vyksta skaidymo procesas B. Nurodykite šio proceso pavadinimą ir skaičiumi 2 pažymėtą susidariusį produktą.

Koks vienodas galutinis produktas , pažymėtas skaičiumi 3, išsiskiria vykstant procesams B ir C?

  • Biologija Laboratoriniai darbai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 2 puslapiai (332 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Biologijos laboratoriniai darbai
  • Microsoft Word 5018 KB
  • Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas laboratorinis darbas
    10 - 5 balsai (-ų)
Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas laboratorinis darbas. (2016 m. Birželio 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/temperaturos-itakos-mieliu-fermentacijos-reakcijos-greiciui-tyrimas-laboratorinis-darbas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 01:29