Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas skaidrės


Biologijos skaidrės. Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas. Tikslas. Hipotezė. Darbo priemonės. Darbo eiga. Mieles ištirpiname šiltame vandenyje,kad gautume tirštą masę. Dubenėlyje sumaišome miltus (2 šsaukštus). Mieles supilame į tešlą ir išmaišome. Tešlą padaliname į 3 lygias dalis ir sudedame i vienodžio dydžio stiklines. Su liniuote išmatuojame tešlos aukštį stiklinėse. Tešlą laikome skirtingomis sąlygomis. Stebime pokyčius kas 5min. , juos fiksuojame. Po 5 minučiu. Po 15 minučiu. Galutinis rezultatas po 1h. Klausimai. Kodėl tešla pakilo skirtinga? Pagal ką šiame bandyme spręsime apie fermentinės reakcijos greiti? Šios reakcijos lygtis. Veiksniai, kurie turėjo būti vienodi šiame bandyme? Kodęl bandymas galėjo nepavykti?


Mielių fermentacija greitis priklauso nuo temperatūros ir maisto medžiagu kiekio.

Miltai Mielės Vanduo Cukrus Šaukštelia Stiklinės Dubenėlis Liniuotė.

Mieles ištirpiname šiltame vandenyje,kad gautume tirštą masę.

Dubenėlyje sumaišome miltus (2 šsaukštus), vandenį, kad gautume tirštesnę tešlą bandelėms, ir cukrų (1 arbatinį šsaukštelį).

Nes tešlą laikėme skirtingoje temperaturoje todėl reakcijoų greitis buvo nevienodas.

Vienodai pagaminta tešla. I stiklines sudeti vienodi tešlos kiekiai.

  • Biologija Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 21 puslapis (290 žodžių)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 3093 KB
  • Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas skaidrės
    10 - 5 balsai (-ų)
Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas skaidrės. (2016 m. Sausio 11 d.). http://www.mokslobaze.lt/temperaturos-itakos-mieliu-fermentacijos-reakcijos-greiciui-tyrimas-skaidres.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 04:28