Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas


Mieliu fermentacija. Temperaturos itaka mieliu fermentacijai. Mielių fermentacijos tyrimas. Temperatūros įtaka mielių fermentacijos greičiui. Kaip itakos reakcijos greiti temperatura. Fermentacijos reakcija. Fermentacija. Praktikos darbas mielių fermentacijos tyrimas. Mieles nuo cukraus kiekio tyrimas. Biologijos laboratoriniai darbai su mielem.

Biologijos laboratorinis darbas. Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas. Biologijos laboratorinis.


Tikslas: Ištirti temperatūros įtaką mielių fermentacijos reakcijos greičiui.

Hipotezė: mielių fermentacija greičiausiai vyks 40 laipsnių temperatūroje.

Priemonės ir medžiagos : Matavimo stiklinė, indas, šaukštelis , svarstyklės, termometras, miltai, mielės, cukrus, vanduo.

Darbo eiga: Inde susimaišiau pasirinktą kiekį miltų ir cukraus. Atskirai ištryniau pasirinktą kiekį mielių ir išmaišiau vandenyje (kiekvieną kartą skirtingoje vandens temperatūroje) , tada sumaišiau su miltais ir cukrumi iki vientisos masės ir įdėjau mišinį į matavimo stiklinę ir 30 minučių kas 3 minutes užsirašinėjau tešlos tūrį.

Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas. (2012 m. Lapkričio 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/temperaturos-itakos-mieliu-fermentacijos-reakcijos-greiciui-tyrimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 08:58