Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas


Mieliu fermentacija. Temperaturos itaka mieliu fermentacijai. Mielių fermentacijos tyrimas. Temperatūros įtaka mielių fermentacijos greičiui. Kaip itakos reakcijos greiti temperatura. Praktikos darbas mielių fermentacijos tyrimas. Fermentacija. Fermentacijos reakcija. Biologijos laboratoriniai darbai su mielem. Kada mieles greiciausiai skaidosi.

Biologijos laboratorinis darbas. Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas. Biologijos laboratorinis.


Tikslas: Ištirti temperatūros įtaką mielių fermentacijos reakcijos greičiui.

Hipotezė: mielių fermentacija greičiausiai vyks 40 laipsnių temperatūroje.

Priemonės ir medžiagos : Matavimo stiklinė, indas, šaukštelis , svarstyklės, termometras, miltai, mielės, cukrus, vanduo.

Darbo eiga: Inde susimaišiau pasirinktą kiekį miltų ir cukraus. Atskirai ištryniau pasirinktą kiekį mielių ir išmaišiau vandenyje (kiekvieną kartą skirtingoje vandens temperatūroje) , tada sumaišiau su miltais ir cukrumi iki vientisos masės ir įdėjau mišinį į matavimo stiklinę ir 30 minučių kas 3 minutes užsirašinėjau tešlos tūrį.

Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas. (2012 m. Lapkričio 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/temperaturos-itakos-mieliu-fermentacijos-reakcijos-greiciui-tyrimas.html Peržiūrėta 2017 m. Spalio 23 d. 07:37