Temperatūros įtakos mielių fermentacijos tyrimas


Biologijos savarankiškas darbas. Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas. Praktikos darbas. Tikslas. Hipotezė. Priemonės ir medžiagos. Darbo eiga. Rezultatai. Rezultatai po 40minučių. Išvados.


Anaerobinis kvėpavimas – tai kvėpavimas be deguonies. Jis vyksta mielėse ir yra vadinamas rūgimu- fermentacija.

Tikslas: Ištirti temperatūros įtaką mielių fermentacijos reakcijos greičiui.

Hipotezė: Fermentacijos greitis priklauso nuo temperatūros.

Priemonės ir medžiagos : Miltai, mielės, vanduo, cukrus, dubenėlis, lėkštelės, šaukštelis, šaukštas, liniuotė.

Darbo eiga: Inde sumaišiau du šaukstus miltų ir vieną arbatinį šaukštelį cukraus. Atskirai ištirpinau 25g mielių ir išmaišiau vandenyje , tada sumaišiau su miltais ir cukrumi iki vientisos masės, ir įdėjau tešlą į lėkštutes . Viską laikiau skirtingose sąlygose ( šaldytuve, kambaryje, šaldiklyje, ant radiatoriaus). Tada išmatavau tešlos plotį. 40 minučių, kas 5 minutes matavau ir užsirašinėjau tešlos plotį.

Temperatūros įtakos mielių fermentacijos tyrimas. (2015 m. Kovo 19 d.). http://www.mokslobaze.lt/temperaturos-itakos-mieliu-fermentacijos-tyrimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 16:48