Tešlu rušys konspektas


Kulinarijos konspektas.

Mielinės tešlos receptas. Orkaitės temperatūra. Kiek reikia mielių. Kokios geriau- šviežios ar džiovintos? Mielinės tešlos bandelės. Kaip gamintį. Biskvitinė tešla. Gaminimas. Gaminimo eiga. Meduolinė tešla. Sausainiai iš meduolinės tešlos. Trapi tešla. Trapios tešlos pyragas su uogiene.


2. Skritulėlių viduryje pirštu įspauskite nemažą duobutę obuolio griežinėliui įdėti, pagal skonį berkite cinamono.

6 kiaušiniai;200 g cukraus;1 citrinos tarkuota žievelė;1 pak. vanilinio cukraus;200 g miltų;1 arb. š. kepimo miltelių.

Iš viso gaunasi 5 10 cm skersmens pyragaičiai.Obuolius nuplauname, nulupame, išimame sėklas ir supjaustome plonomis skiltelėmis.Obuolių skilteles viename dubenyje sumaišome su trintomis avietėmis, citrinų sultimis, cukrumi, cinamonu bei krakmolu.Tešlą iškočiojame į 3-5 mm storio lakštą ir supjaustome į 10 10 cm skersmens apskritimų.5 apskritimuose išpjauname rombo formos skylutes.Ant neskylėtų apskritimų sudedame vaisių įdarą, užklojame skylėtais apskritimais ir suklijuojame tešlos kraštelius.Sudedame pyragaičius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir aptepame sviestu bei apibarstome ruduoju cukrumi.Kepame apie 25 min. 210 laipsnių temperatūroje.

Sudėkite gesintą soda (sodos nugesinimas-ant šaukštelio užlašinkite šiek tiek acto , ir palaukite kol soda užputos)

Miltus persijokite su kakava, cukraus pudra, prieskoniais ir žiupsneliu druskos

Užminkykite tešlą ir pastatykite valandai į šaldytuvą

Margarinas VILNIUS kepiniams, 180 g miltai, 500 g medus 3 valgomieji šaukštai kiaušiniai, 1 vnt. druska 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus pudra, 2valgomieji šauktaisoda 1, valgomieji šaukštai meduolių prieskoniai, 2.5 arbatiniai šaukšteliai

  • Kulinarija Konspektai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 10 puslapių (1161 žodis)
  • Mokykla
  • Kulinarijos konspektai
  • Microsoft Word 305 KB
  • Tešlu rušys konspektas
    10 - 5 balsai (-ų)
Tešlu rušys konspektas. (2016 m. Liepos 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/teslu-rusys-konspektas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 22:29