Tešlų rūšys


Kulinarijos skaidrės. Tešlų rūšys. Prėska tešla. Gaminama iš miltų. Rauginta tešla. Gaminama naudojant raugą (buvusios tešlos likutį). Mielinė tešla. Čia iškėlimui naudojamos mielės. Trapi tešla. Gaminama miltus minkant su dideliu kiekiu riebalų. Meduolinė tešla. Gaminama medų kaitinant su riebalais ir prieskoniais. Biskvitinė tešla. Jos pagrindinė sudėtinė dalis yra kiaušiniai su nedideliu kiekiu miltų. Plikyta tešla. Gaminama užplikant miltus verdančiu skysčiu. Morenginė tešla. Gaminama tik iš. Sluoksniuota tešla. Viena sudėtingiausių rūšių. AČIŪ UŽ DĖMESĮ!!! .


Gaminama iš miltų ir skysčių (vanduo, pienas, grietinė arba bet kokie šių skysčių deriniai su miltais). Iš jos gaminama koldūnai, makaronai, tortilija.

Čia iškėlimui naudojamos mielės, kurios veikia panašiai kaip raugas. Iš šios tešlos gaminama duona, pyragai, bandelės, pica ir daugybė kitų gaminių.

Tešlų rūšys. (2015 m. Kovo 30 d.). http://www.mokslobaze.lt/teslu-rusys.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 03:18