Tirštųjų ir sausųjų ekstraktų gamybos metodai


Ekstrakto gamyba. Aliejiniai ekstraktai. Ekstrakto gamybos technologija.

Chemijos kursinis darbas. Įvadas. Tirštieji ir sausieji ekstraktai. Tirštų ekstraktų gamyba perkoliacijos būdu. Tirštų ekstraktų gamyba reperkoliacijos būdu. Tirštų ekstraktų gamyba bismaceracijos būdu. Sausieji ekstraktai, gamybos stadijos, ištraukos gamybos metodai. Literatūros sąrašas.


Ekstrahavimo procesas yra naudojamas gaminant ekstraktus. Tai yra fiziniu ar cheminiu būdu atskiriant norimą medžiagą iš augalo ekstrahento pagalba[1]. Ekstraktai paprastai gaunami iš išdžiovintos (sausos) augalinės ar gyvūninės kilmės žaliavos. Pagal tai, kuri dalis skystos fazės yra pašalinama iš augalinės ištraukos ekstrakto gamybos metu, ekstraktai skirstomi į skystuosius (Extracta fluida), tirštuosius (Extracta spisa) ir sausuosius (Extracta sicca). Pagal pavartotą ekstrahentą ekstraktai gali būti sąlyginai skirstomi į vandeninius, etanolinius, eterinius ir aliejinius.[2]

Tikslas: Išanalizuoti tirštųjų ir sausųjų ekstraktų gamybos metodus.

Uždaviniai:

1.Išsiaiškinti tirštųjų ir sausųjų ekstraktų skirtumus;

2.Apžvelgti šių ekstraktų taikomus gamybos metodus;

3.Aptarti ekstraktų technologinius procesus.

  • Chemija Kursiniai darbai
  • 2014 m.
  • 13 puslapių (2138 žodžiai)
  • Universitetas
  • Chemijos kursiniai darbai
  • Microsoft Word 4781 KB
  • Tirštųjų ir sausųjų ekstraktų gamybos metodai
    10 - 2 balsai (-ų)
Tirštųjų ir sausųjų ekstraktų gamybos metodai. (2014 m. Gegužės 06 d.). http://www.mokslobaze.lt/tirstuju-ir-sausuju-ekstraktu-gamybos-metodai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 18:15