Tortas


Kulinarijos aprašymas. Gaminio receptūra. Žaliavų savikainos paskaičiavimas. Pusgaminių schemos. Technologinio proceso aprašymas. Literatūros sąrašas.


Želatiną, cukrų ir likerį dedame į nedidelį indą ir įstatę į karšto vandens vonelę, maišome, kol ištirps želatina. Varškė pertrinama pro sietelį ir į ją plona srovele pilama želatina. Viena grietinės dalis plakama iki standumo. Nuplautos braškės supjaustomos kubeliais. Plaktą grietinę ir uogas įmaišome į varškę. Pusė masės dedama ant trapios tešlos pagrindo, uždengiame plikytos tešlos lakštu ir lengvai prispaudžiame. Ant viršaus dedama likusi varškės masė ir vėl uždengiama viršutine plikytos tešlos lakšto dalimi. Kita grietinės dalis išplakama su likeriu ir cukraus pudra, aptepami torto šonai ir viršus. Puošiama migdolų drožlėmis ir braškėmis.

Tortas. (2013 m. Gruodžio 16 d.). http://www.mokslobaze.lt/tortas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 04:00