Trapi tešla laboratorinis darbas


Maisto technologijos laboratorinis darbas.

Maisto produktų technologijų aplankas. Praktinis darbas. trapi tešla. Tema - trapios tešlos gamyba. Trapios tešlos galimos ydos , priežastys ir požymiai. Užduoties vertinimo kriterijai. Rekomenduojamos literatūros sąrašas. Technologinės kortelės sudarymas. Technologinė gaminio schema.


Trapios tešlos gaminiai yra riebūs, kaloringi. Trapi tešla gaminama iš miltų, cukraus, riebalų, kiaušinių. Tešlos drėgnumas turi būti 18-20 %. Tešla gaminama iš silpno glitimo (28-34%) miltų. Kai miltai turi daug geros kokybės glitimo tešla būna tąsi, kepiniai kieti ir negražūs.

Riebalai teikia kepiniams trapumo. Šalti ir kieti riebalai prieš dedant į tešlą truputį suminkštinami ir paminkomi, kol pasidaro plastiški.

Kiaušiniai didina tešlos rišlumą. Su kiaušinių tryniais tešla būna kietesnė ir trapesnė.

Užduotis - vadovaujantis receptūra, paruošti trapią tešlą ir iš jos iškepti konditerijos gaminius.

2. Atliktos užduoties tikslumas ir kokybė (nuoseklumas, logiškumas, išvadų suformulavimas, remiantis gautais teigiamais ar neigiamais laboratorinio darbo rezultatais).

3. Gebėjimas argumentuotai atsakyti į dėstytojo pateiktus klausimus pristatant atliktą užduotį.

Trapios tešlos tartaletė iš aukščiausios rūšies kvietinių miltų su frančipano įdarų. Paviršius padengtas obuoliu skiltelėmis ir migdolų drožlėmis

Kietos trapios tešlos gaminimas – pirmiausiai minkštas, kambario temperatūros margarinas sumaišomas su cukrumi iki vientisos masės. Į gautą masę įmaišomi kambario temperatūros kiaušiniai.

Trapi tešla laboratorinis darbas. (2016 m. Gruodžio 11 d.). http://www.mokslobaze.lt/trapi-tesla-laboratorinis-darbas.html Peržiūrėta 2017 m. Gruodžio 16 d. 11:18