Trapios tešlos gamyba


Maisto technologijos laboratorinis darbas.

Trapios tešlos gamyba.


Suminkštintas sviestas sumaišomas su cukrumi ir duska, išmaišoma. Į dubenėlį įpilame truputį vandens ir įberiame citrinos rugšties, ištirpiname. Į sviesto masę įmušame kiaušinius, išmaišome iki vientisos masės, į tirpintą citrinos rugštį, gesiname sodą ir supilame į masę, išmaišome. Beriame sijotus miltus, tačiau paliekame truputi pabarstymui, išminkome tešlą.

Tešla iškočiojame 0,4- 0,5 cm storio sluoksniu ir išspaudžiame norimą sausainio formą, ir dedame į kepimo skardą. Kepame 7-10 min, 220o C temperatūroje.

Sausainių išvaizda buvo patenkinama. Iškepusių sausainių kraštai buvo gražiai apskrudę, trapūs, o vidus truputį minkštesnis, iškepė nevienodai, nes tešlos storis skyrėsi ir kepimo krosnis kepė netolygiai. Sausainiai buvo truputį per saldūs, kitą kartą kepant dėčiau mažiau cukraus ir viršų papuoščiau smulkintais riešutais ar saulėgrąžų sėklomis.

Trapios tešlos gamyba. (2016 m. Vasario 21 d.). http://www.mokslobaze.lt/trapios-teslos-gamyba.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 19:47